Electrolux - провідний виробник побутової техніки у світі

Історія компанії Electrolux почалася в XX столітті в Швеції. Компанія AB Lux, заснована в 1901 році, займається виробництвом гасових лам, з розвитком електрики і нових вимог на ринку починає виробляти вакуумні пилососи. У 1912 році починається співпраця АВ Lux і Акселя Веннер- Грена, агента з продажу, який став згодом засновником компанії і ідейним натхненником. Випуск першого пилососа Lux1, в 1912 році, дає поштовх до розвитку і популярності компанії. У 1919 році відбувається злиття АВ Lux і компанії Elektromekaniska AB, створеної в 1910 році, займається виробництвом моторів для пилососів. У слідстві об'єднання компанія перейменовується в AB Electrolux.

У 1930-хх роках компанія успішно розвивається і строїть свої заводи в США, Австралії, Німеччини, Франції, Англії. Друга світова війна паралізує роботу компанії, частина заводів перекваліфікується в військові виробництва.  Незважаючи на труднощі компанія не втрачає своїх амбіцій і продовжує розвиватися, випускаючи нові види продукції.

У 1957 компанія змінює назву на Electrolux, в зв'язку з популярністю на ринку продукції компанії. У 1962 році з'являється сучасний логотип бренду.

З 1970 – 1990 р. компанія веде широку експансію на ринку. Купуються французькі і американські компанії: Artur Martin, Husquarna, White Consolidated Inc, всесвітньо відома італійська компанія – Zanussi, німецький виробник побутової техніки AEG.

В 1997 – 1999 році відбувається реорганізація концерну Electrolux. Компанія скорочує персонал, закриває деякі виробництва і склади. Виробляє нову політику роботи на ринку: розвивати певну кількість великих брендів, а не безліч маловідомих. Діяльність компанії ведеться в трьох напрямках: побутова техніка, професійна техніка та садова техніка.

Заводи компанії розташовані по всьому світу в країнах Європи, Азії, США, Австралії. Країна збірки побутової техніки залежить від виду продукції.

  • Угорщина — однокамерні і двокамерні холодильники, морозильники, пилососи
  • Італія — двокамерні холодильники, пральні машини фронтальні і з сушінням, посудомийні машини, витяжки, газові варильні панелі, газові духові шафи, електричні духові шафи
  • Україна — пральні машини з фронтальним завантаженням
  • Польща — пральні машини, сушильні машини, посудомийні машини, електричні плити, електричні духові шафи
  • Франція — пральні машини з вертикальним завантаженням
  • Турція — витяжки
  • Китай — чайники, блендери, тостери, кавоварки, водонагрівачі, конвектори, масляні обігрівачі, мобільні кондиціонери, спліт-системи, пилососи
  • Румунія — газові та електричні плити
  • Чехія — мийки повітря
  • Німеччина — електричні варильні панелі і духові шафи
  • Великобританія — вбудовані мікрохвильові печі

У 1994 році на українському ринку з'являється продукція компанії Electrolux.

У 2011 році запущений завод в Івано – Франківську по виробництву пральних машин Electrolux і Zanussi. За 4 роки частка торгових марок - Electrolux і Zanussi на українському ринку зросла з 5,6- 16,3%, що дозволило зайняти друге місце в списку найбільших виробників побутової техніки. Станом на 2017 рік чисельність співробітників фабрики – 273 людини. 65% продукції заводу йде на вивезення в інші країни.

Експорт продукції здійснюється в країни Центральної Європи і Азії – Польщу, Чехію, Францію, Італію, Грузію, Азербайджан, Узбекистан.

 

Впровадження інноваційних технологій і постійний розвиток є ключовими в роботі концерну Electrolux Group. На ринку з'являється перший робот – пилосос Trilobite, перша парова сушарка для одягу Iron Aid Dryer, бездротові пилососи Electrolux Ergorapido, інноваційна комбінована духова шафу з функцією приготування на пару за технологією Sous-vide і багато інших приладів, що полегшують життя і доставляють комфорт у користуванні.

Устаткування Electrolux використовується не тільки в побутовій сфері, але і застосовується в сфері науки, в Антарктиді полярна станція оснащена приладами Electrolux.

На сьогоднішній день компанія Electrolux – це бренд з 100 – річною історією. Більше 60 мільйонів своїх приладів компанія продає в 150 країнах світу. Штаб-квартира знаходиться в Стокгольмі, Швеції. Чисельність співробітників становить 58 тис. чоловік. Асортимент продукції Electrolux включає в себе дрібну і велику побутову техніку для дому. Концерн Electrolux Group випускає продукцію під торговими марками: Electrolux, AEG. Zannussi, Eureka, Elektra і багато інших.

Приділяючи пильну увагу новим розробкам, всебічно вивчаючи потреби покупців, компанія Electrolux є світовим лідером у виробництві якісної побутової техніки.

Вибрати побутову техніку Electrolux ви зможете в нашому інтернет - магазині.