LG - золота зірка південнокорейського виробництва побутової техніки

Початок своєї історії компанія LG почала в 1947 році в місті Пусан, Південна Корея. Підприємець Ку Ін Хой утворює фірму Lak Hui Chemical Industries, яка займається виробництвом косметики – крему для обличчя і зубної пасти Lucky. Через кілька років його компанія стає лідером продажів по всій країні в сфері побутової хімії та засобів гігієни, але на досягнутому містер Ку Ін Хой зупинятися не збирався.

У 1958 році була заснована кампанія GoldStar, яка згодом стала LG Electronics. У 1959 році на ринок Кореї надходить у продаж перший транзисторний радіоприймач Goldstar. Радіоприймачі миттєво стають хітами, адже у більшості населення не було можливості купувати дорогу пресу і радіо ставало єдиним джерелом інформації. Успіх продажів сподвигає розширювати асортимент товару кампанії GoldStar і виходити на міжнародний ринок. З 1962 року техніка GoldStar поставляється на ринок США і Гонконгу, це дає ще більший поштовх для розвитку компанії. Протягом наступних десяти років компанія GoldStar випускає перший корейський холодильник, чорно – білий телевізор, кондиціонер, пральну машину.

У 70-і роки кампанія виходить на новий рівень. У 1969 році президентом Lucky і Goldstar стає старший син засновника - Ку Ча Кьюн. Він продовжує успішну справу свого батька, зміцнює позиції фірми, виводячи її на нову сходинку в фінансовому та технологічному плані развитку. Відкриваются два заводи з виробництва техніки в місті Гумі і Чангвон в Кореї, науково – дослідний центр, випускає касетний програвач – магнітофон, кольоровий телевізор. GoldStar починає науково – технологічне співробітництво з великими компаніями Siemens, Hitachi, починає інвестування в виробництво напівпровідників. У 1978 році GoldStar стає першою, в історії Південної Кореї фірмою, з виручкою від експорту понад 100 мільйонів доларів.

В 80 – 90 е роки розширюється ринок збуту, відкриваються нові філії компанії по всьому світу. У 1982 році відкривається завод в США по виробництву кольорових телевізорів, наступним підприємством стає завод по збірці відеомагнітофонів і мікрохвильових печей. У 1987 році відкривається завод в Німеччині - Goldstar Electronics Deutschland, що випускає кольорові телевізори, пральні машини і дрібну аудіотехніку. Спільно з Hitachi випускається відеомагнітофон, який стає лідером продажів, випускається CD – плеєр, мікрохвильові печі. Створюється перша в Кореї лабораторія дизайну продуктів і лабораторія тестування.

У 90 – х роках емансипація на ринку продовжує зростати. Відкриваються представництва в країнах колишнього СРСР, Великобританії, Італії, Єгипті, Таїланді, Китаї. У 1995 році відбувається об'єднання дочірніх кампаній Lucky, Goldstar під одним ім'ям, в результаті з'являється LG Electronics.

Продовжують розширюватися ринки збуту, LG виходить на ринок Індії, Німеччини. Уклавши договір в 1996 році з компанією IBM, LG розробляє інноваційні технологічні продукти – ігрові приставки з графікою 3D. У 1997 році створюється мікросхема для виробництва цифрових телевізорів, розробляється найтонша плазмова панель. У 1999 році створюється спільне підприємство з Philips Electronics з виробництва РК – панелей і дисплеїв.

Починаючи з 2000 року і по сьогоднішній день, компанія LG Electronics є лідером з продажу пральних машин, другим за величиною, в усьому світі брендом з продажу LCD – телевізорів. Смартфони LG є найбільш продаваємим у світі. З 2008 року компанія LG займає позицію лідера у випуску LED – проекторів для домашніх кінотеатрів. Випуск OLED – телевізора із зігнутим дисплеєм і смартфонів & ndash; флагманів зробили революцію на ринку.

Розробка концепції розумного будинку LG – це найважливіше завдання компанії, для комфортного користування технікою покупців, де побутова техніка взаємодіє між собою, а користувач управляє нею за допомогою гаджета. Інноваційні розробки кампанії LG, не раз відзначалися на міжнародних виставках. Протягом 10 років, LG Electronics отримала 150 нагород міжнародного рівня - CES Innovation Awards в категоріях – побутова техніка, відеодисплей, комп'ютерна техніка, мобільні телефони.

Основна частина продукції LG виробляється на підприємствах, розташованих в Китаї, Кореї та Індонезії. Заводи компанії є в США, Тайвані, Індії, Філіппінах, В'єтнамі, Італії, Німеччини, Росії.

Країна збірки побутової техніки LG залежить від типу продукції:

  • Росія — двокамерні холодильники, пральні машини, телевізори.
  • Китай — Side by Side холодильники, міні-холодильники, СМА з сушінням, DVD- і Blu-ray плеєри, музичні центри та магнітоли, мікрохвильові печі, пилососи, планшети.
  • Південна Корея — Side by Side холодильники, пилососи і роботи-пилососи.
  • Польща — багатокамерні холодильники.
  • Турція — спліт-системи.
  • В'єтнам — пилососи, планшети, смартфони.

LG Electronics – міжнародна компанія, з чисельністю співробітників більше 90 000 тис. чол. Головний офіс розташований в Південній Кореї, місті Сеул. Оборот кампанії становить 48,2 млрд. доларів. Діяльність компанії ведеться в чотирьох напрямках:

 LG Home Appliance & Air Solution – виробництво побутової техніки і систем кондиціонування та очищення повітря.

LG Home Entertainment – виробництво телевізорів, аудіо- та відеотехніки, моніторів і ноутбуків.

LG Mobile Communications – виробництво мобільних телефонів, смартфонів, планшетів.

 LG Vehicle Components – виробництво автомобільних запчастин.

Компания LG в прагненні змінити цей світ на краще, не тільки розробляє інноваційні продукти, а й приділяє увагу програмам по захисту навколишнього середовища, бере участь в соціальних програмах по боротьбі з голодом і бідністю в світі, є спонсором спортивних заходів, таких як Формула 1, міжнародні чемпіонати з зимових видів спорту та інші.

Слоган бренду LG - Life's Good - життя прекрасне, несе концепцію гуманізму в світ і майбутнє технологій.

Вибрати техніку LG ви зможете в каталозі нашого магазину.