Обираємо змішувач у ванну кімнату: відповіді на часті запитання

Пошук змішувачів у ванну – багатоцільове завдання. З одного боку, крани здійснюють подачу води, тому повинні працювати надійно, без протікання і поломок, а також бути комфортними. Дизайн сантехнічного обладнання має не менше значення. Звичайно, хочеться купити змішувачі для ванної кімнати за ціною, яка не покладе на лопатки ремонтний бюджет. У цій статті ми розповімо, на які критерії орієнтуватись у виборі.

Змішувачі для ванної

На практиці можливі дві принципово різні ситуації:

  • Потрібно замінити змішувач на новий без переробки підводів води. У цьому випадку ваш вибір обмежений наявним типом монтажу.
  • Планується капітальний ремонт. Тут слід все продумати на старті робіт. Від прийнятих рішень безпосередньо залежить проект майбутньої ванної кімнати.

Інформація, наведена нижче, буде корисною кожному, кому потрібно  купити змішувач для води гарної якості.

Які бувають види змішувачів у ванну кімнату за призначенням?

Сучасна ванна кімната – це великий асортимент сантехнічних приладів, які треба обладнати індивідуальними точками водозабору. Для кожного з них створені спеціальні змішувачі холодної та гарячої води:

  • для ванни – зазвичай комплектуються душовою лійкою, мають невеликий жорсткий вилив та призначені для наповнення чаші водою;

Змішувач на ванну

  • для душу – призначені для стаціонарних душових кабін, можуть взагалі не мати виливу у вигляді крана;
  • для умивальника – зручні для миття рук, при цьому струмінь спрямовується так, щоб мінімізувати розбризкування;

Змішувач для рукомийника 

Конструктивно усі вироби різні. Єдиний варіант, що претендує на універсальність – суміщений змішувач для умивальника та ванни з поворотним гусаком та душовою лійкою. Його найчастіше вибирають для дуже компактних санвузлів або якщо хочеться заощадити на трубах та вартості їх монтажу.

Щоб створити дизайн інтер'єру в єдиному стилі, бажано купити змішувачі для ванної кімнати з однієї колекції. Однак у бюджетних лінійках не завжди представлені вузькоспеціалізовані моделі. Рекомендуємо звернути на це увагу перед плануванням ремонту.

Змішувачі якої конструкції найзручніші?

На ринку представлені чотири типи змішувачів. У кожного з них – свої переваги та слабкі сторони:

  • Двовентильні змішувачі з кранбуксою добре знайомі старшому поколінню. Свого часу вони були популярні завдяки мінімальній ціні та високій ремонтопридатності. Лагодити такий кран умів майже кожен господар будинку, навіть без спеціальної освіти. Головний недолік конструкції – часті поломки (звідси й навички ремонту у пересічних користувачів). Сучасні моделі більш досконалі, але все одно поступово виходять із застосування.

Двухвентильний змішувач до ванної кімнати

  • Одноважільні – сьогодні найпопулярніші на ринку завдяки оптимальному поєднанню ціни, зручності та надійності. Цілісний корпус оснащений єдиним важелем, що керує і напором, і температурою води.

Одноважільний змішувач у ванну кімнату

  • Сенсорні змішувачі  відкривають або перекривають воду через спрацьовування датчика. Зважаючи на складну конструкцію, їх ціна буде вищою. Це зручне, гігієнічне та економне рішення найчастіше застосовується на змішувачах для умивальника. Встановлена температура зберігаються.

Змішувач до ванної з сенсором

  • Змішувачі-інсталяції відрізняються тим, що внутрішня начинка втоплена у стіну. Зовні залишається лицьова панель з елементами керування, які можуть бути сенсорними або як один вентиль. Відмінна риса – дуже стильний дизайн, але ціна також вражає.

Вбудований змішувач (інсталяція)

Якщо ви не готові вкладатися в преміум дизайн, найкращим вибором буде купити змішувач одноважільного типу. Також інтернет-магазин «ЕлМаг» зможе запропонувати двовентильну класику для ванних кімнат у ретростилі.

Що таке змішувач із термостатом?

Температура води з гарячого крана може сильно перевищувати комфортні 40 градусів, навіть якщо це централізована подача. У будинках, обладнаних бойлером, зростає ризик отримати опіки.  Змішувач для ванної кімнати з термостатом позбавить цієї проблеми.

Ви один раз встановлюєте зручну температуру. Далі під час відкриття змішувача вона регулюється автоматично. Дуже корисна опція у будинках з маленькими дітьми. До того ж є явна економія витрат води.

Змішувач для ванної з термостатом

Які матеріали найчастіше використовуються у змішувачах для ванної кімнати?

Постійний контакт з нашою водопровідною водою, здебільшого жорсткою, накладає певні вимоги на матеріал корпусу. Він повинен бути стійким до корозії та бажано не боятися вапняного нальоту:

  • Найрідкісніший варіант &ndash бронза. Це дуже довговічний сплав із міді та олова. Однак є нюанс – згодом на поверхні з'являється малахітовий наліт. Такі крани вимагають ретельного догляду.
  • Фахівці рекомендують купити змішувач для ванної з латуні. Це також мідний метал, але легувальним компонентом виступає цинк. Латунні змішувачі невибагливі та довговічні.
  • Все частіше з'являються змішувачі для ванної з нержавіючої сталі. Висока корозійна стійкість в них також наявна. При цьому нержавіюча сталь відмінно зберігає зовнішній вигляд без додаткових покриттів.
  • В бюджетних серіях часто використовується силумін. Такі змішувачі відчуваються дуже легкими. Їх навіть можна сплутати із пластмасою, покритою хромом. Вони, звичайно, також попрацюють, але на свою ціну. Термін їхнього життя в середньому становить не більше 5 років (якщо пощастить).

Щоб надати змішувачам для ванної кімнати елегантний зовнішній вигляд, поверхню зазвичай хромують, нікелюють або наносять різнокольорову емаль. Якщо виробник дотримується технології, таке покриття буде довговічним.

Які є способи встановлення змішувачів у ванну кімнату?

Спосіб монтажу змішувача безпосередньо визначає конфігурацію майбутнього трубопроводу. Якщо ремонт робиться з нуля, вашим майстрам ця інформація знадобиться на старті. У разі заміни вибирайте аналогічну конструкцію.

Виробники пропонують достатню кількість варіантів встановлення:

  • Настінний – відмінно для ванни, але не дуже зручно біля умивальника.
  • Врізний – монтується за допомогою шпильок на борт ванни або раковини, підведення води йде знизу.
  • Вбудовані – весь механізм прихований, зовні знаходиться лише панель керування. Найчастіше зустрічається у душових кабінах. Стильно, але дорого у ремонті.
  • Підлоговий – призначений для просторих санвузлів, у яких ванна розташована посередині. Таке рішення використовують у преміальних дизайнах інтер'єру.

Змішувач для ванної з підлоговим монтажем

Якісні змішувачі у ванну кімнату представлені в інтернет-магазині «ЕлМаг».

Які бренди змішувачів популярні в Україні?

Якщо виходити з якості, лідирують європейські торгові марки, наприклад Grohe, Hansgrohe, Imprese, Bianchi, Geberit. Преміум сегмент характеризується унікальним дизайном, тому така продукція не може бути дешевою. До її розробки залучаються знамениті дизайнери, конструктори з великим досвідом. Використовуються інноваційні матеріали та нестандартні рішення. Така сантехніка залишається у тренді протягом усього терміну служби.

З середнього діапазону цін у нашому каталозі представлені змішувачі для ванної з Європи, а також якісна Азія. Базовий дизайн відмінно вписується у будь-який інтер'єр. Ми співпрацюємо з офіційними представниками торгових марок, тому впевнені у відповідності їх продукції заявленим характеристикам. Надається офіційна гарантія.

Якщо вам потрібна допомога у виборі, консультанти дадуть відповідь на будь-які ваші запитання. Щоб переглянути асортименти або купити змішувач для ванної за гарною ціною, переходьте у відповідний розділ каталогу.