Пароочисник: правильний вибір для чистоти в будинку

Підтримка чистоти в будинку найважливіше завдання всіх господинь. На допомогу приходять сотні різних засобів, за допомогою пароочисника, прибирати стає легко і просто.

Пароочисник – це прилад для очищення паром. Принцип роботи пристрою полягає в наступному: вода нагріваючись перетворюється в пар, під тиском пропускається через шланг з насадкою. За допомогою пароочисника можна очищати будь-які поверхні: скло, дзеркала, плитку, очищати оббивку меблів, чистити килими, освіжати і розгладжувати одяг. 

      Основними перевагами пароочисника є: очищення без миючих і дезінфікуючих засобів, знезараження поверхонь паром, знищення пилових кліщів в меблях, постільній білизні, подушках, килимах, куточках домашніх вихованців.

Види пристроїв для очищення паром

Ручний пароочищувач. За зовнішнім виглядом нагадує електрочайник, тільки з довгим «носиком». У таких моделях, пар з бака відразу потрапляє в насадку, у нього немає шланга. Прилад очищає всі тверді поверхні – кахельну плитку, між плиткові шви, варильну поверхню на кухні, скляні поверхні, з його допомогою можна очищати дитячі іграшки, коляску.

При виборі зверніть увагу на об'єм резервуару для води, ця характеристика впливає на роботу пристрою без додавання води, оптимальний варіант для ручного пароочисника 0,4 - 0,5 л. Від потужності пароочисника залежить час розігрівання приладу, найкращим варіантом є моделі з потужністю 1000 – 1200 Вт, час розігрівання 2 – 3 хв. Від сили тиску пара залежить якість і ефективність роботи приладу, оптимальний показник для ручних пароочищувачів 3-4 бара.

Перевагою ручного пароочисника є не великий компактний розмір, можливість очищати далекі куточки в будинку, доступні ціни та широкий вибір моделей. З недоліків можна відзначити короткий час роботи – 20 хв, моделі з об'ємом бака для води 1 літр важко утримувати в руці. Ручний пароочищувач ефективний помічник для прибирання у важкодоступних місцях і на не великих площах.

Підлоговий пароочисник має зовнішній вигляд пилососа. Завдяки коліщаткам на корпусі він легко переміщається, під час збирання, бак стоїть на підлозі, використовується шланг з насадкою. Такий прилад в комплекті має додаткові насадки і щітки, які спрощують прибирання, добираються до важкодоступних місць. Підлогові пароочищувачі ефективно прибирають квартиру, салон авто, очищають побутову техніку – духовку, плиту, кондиціонер, витяжку, чистять меблі, килими, важкодоступні ділянки за батареями.

У підлогових пароочищувачів, великий бак для води є перевагою, він дозволяє максимально швидко і ефективно очищати поверхні не доливаючи воду під час прибирання. Залежно від моделі, підлогові пароочищувачі можуть мати бак для води місткістю від 1 до 5 літрів. При виборі орієнтуйтеся на показник – 1 літр води використовується за 30-40 хвилин прибирання для площі до 75 м2.

Потужність підлогових пароочищувачів варіюється від 1000-2000 Вт. Кращий варіант потужності підлогового пристрою для прибирання квартири – 1500 Вт. У приладів малої потужності, в комбінації з довгим шлангом, знижена ефективність роботи, вони залишають на килимах і меблях мокрі сліди. У різних моделях пристроїв тиск пара складає від 3 до 5 бар. Для якісного прибирання, оптимальний показник тиску в підлоговому пристрої – 3,5 бара.

Комплектація підлогового пароочисника позначається на ефективності застосування для різних видів прибирання. Круглі щітки очищають від пилу і бруду покриття для підлоги, керамічну плитку, м'які меблі, дитячі іграшки. Насадка для миття скла та дзеркал допоможе тримати в чистоті ці поверхні. Ручна насадка з обтягуванням з мікрофібри до блиску очищає хромовані поверхні у ванній, на кухні. Точкове сопло (носик) пароочисника вичищає найдальші куточки в будинку – під плінтусом, за батареями.

Додаткові функції: захист від дітей, захист від накипу, регулятор витрати пари роблять користування пароочисника комфортним і безпечним.

Підлоговий пароочисник - альтернатива пилососа і швабри, він надійно і якісно справляється зі своєю роботою. Ефективне прибирання без миючих і дезінфікуючих засобів, дозволяє використовувати його людям які страждають на алергію, сім'ям з маленькими дітьми, власникам домашніх вихованців. Гарячий пар знезаражує, позбавляє від цвілі, пилових кліщів, паразитів і хвороботворних мікробів.

Багатофункціональний пароочисник з праскою – це інноваційний прилад для прибирання, в який входить парова праска для догляду за речами. Наявність різноманітних насадок дозволяють використовувати прилад для прибирання і очищення різних поверхонь в будинку, для розгладження і відпарювання одягу, з його допомогою можна навіть очистити кімнатні рослини від осілого пилу.

Перевагою пристрою з паровою праскою, є прасування протягом довгого часу, через великий обсяг бака для води. Парова праска ефективно розгладжує тонкі тканини, не деформувавши структуру, обробляє важкодоступні місця біля гудзиків, змійок. За допомогою відпарювача, у вертикальному положенні можна позбутися від складок на шторах, пальто, костюмах, парова щітка усуває неприємні запахи з одягу, оновлює залоснівшіся ділянки одягу.

Потужність багатофункціонального пристрою впливає на швидкість роботи. На ринку представлені моделі з потужністю від 800 – 3000 Вт. Оптимальним варіантом для будинку буде прилад з потужністю 2000 Вт. Максимальний тиск пара 3,5 – 5 бар. Інтенсивність пара можна регулювати для різних поверхонь. При виборі пристрою з праскою зверніть увагу на матеріал підошви праски, найкращим варіантом вважається підошва з кераміки, її легко очищати, вона стійка до пошкоджень, легко ковзає по тканині. Матеріал бака для води впливає на довговічність пристрою. Кращий варіант – бак, виконаний з алюмінію, він швидко нагрівається і запобігає утворенню накипу.

 

Багатофункціональний пароочисник з праскою економить ваш час на прибирання, прасування речей. Висока вартість пристрою, обумовлюється виконанням безлічі функцій для підтримки чистоти в будинку, догляді за речами, практичністю у використанні.

Склоочисник – це компактний і універсальний прилад, для очищення паром вікон, дзеркал, автомобільного скла, стінок душових кабін. Перевагою даного приладу є очищення парою без застосування миючих засобів. Це робить склоочисник екологічним і ефективним пристроєм.

Паровий склоочисник дуже простий у використанні, рухами вгору-вниз швидко очищається скло і гладкі поверхні. Відступ приладу від скла повиннен складати 10 см.

При виборі зверніть увагу на вагу приладу, 700-800 г кращий варіант щоб не втомлювалася рука під час роботи. Функція очищення і всмоктування допоможе не залишати розводи на поверхні. Вбудований акумулятор робить прилад автономним в роботі і прискорює очищення у важкодоступних місцях.

Сподіваємося, за допомогою нашої статті, ви підберете підходящий варіант пароочисника в каталозі нашого магазину.