Піддон для душової кабіни: які є варіанти і що краще вибрати?

Легка душова кабінка дає простір для дизайну і комплектації. На стадії проекту зазвичай найбільше сумнівів і питань зосереджено навколо піддону (або ванночки) для душа. Всі рішення глобально діляться на два типи – капітальний і окремий знімний піддон. У кожного варіанта – свої переваги та особливості.

Душевий піддон

Що таке капітальний душовий піддон?

Особливість рішення в тому, що система зливу води монтується в підлозі ванної кімнати. Це єдина можливість створити єдиний простір – без подіумів, порогів, використання різних оздоблювальних матеріалів. Виглядає така душова кабіна вражаюче. Чому ж її так рідко можна зустріти в інтер'єрах? причин кілька:

  • Не завжди можливо заховати комунікації в підлогу. Для монтажу каналізаційних систем існують жорсткі стандарти. Наприклад, якщо використовується зливна труба діаметром 50 мм, ухил на кожен погонний метр повинен становити 3 см за умови, що відстань до врізки в стояк не перевищує 2 метри. Таким чином з урахуванням висоти сифона знадобиться мінімум 150 мм. Не у кожного приміщення є такий запас.
  • Якщо мова йде про багатоквартирний будинок, повинен забезпечуватися доступ до комунікацій для техобслуговування. З цієї причини подібні модернізації складно узгодити.
  • Монтаж не потребує постійного обслуговування каналізації – справа для досвідчених фахівців з високою кваліфікацією. Знайти таких складно, а їхні послуги дорогі.

З цієї причини в більшості випадків чаша терезів схиляється до окремого душового піддону.

Які піддони для душу пропонують купити сучасні виробники?

Інтернет-магазин «ЕлМаг» пропонує купити піддони для душової кабінипровідних виробників світу. Для зручного пошуку їх класифікація будується навколо декількох параметрів.

1. Перше, на що слід звернути увагу – матеріал душового піддону

Ще років десять тому основний сегмент ринку представляли душові ванночки з чавуну, емальованої сталі і фаянсу або кераміки. Сьогодні це все застаріло. Їм на зміну прийшли інноваційні рішення:

  • Акрил – найпопулярніший матеріал для виготовлення душового піддону. Він технологічний – дозволяє надати ванні будь-яку форму. Акрилова поверхня стійка до ударів і подряпин, витримує навантаження до 140-160 кг. Для додання достатньої міцності використовується посилення зовнішньої сторони скловолокном. А ще завдяки малій масі таку основу легко встановити.
  • Композитні піддони для душової кабіни – це спеціальний наповнювач, найчастіше кварц, пов'язаний спеціальними смолами. Відносно дешеве рішення, завдяки чому стало популярним.

Композитний душовий піддон

  • Штучний камінь представлений в більш дорогому ціновому сегменті. Це теж композит, проте в якості наповнювача використовується натуральна кам'яна крихта. Такі душові піддони гігієнічні, міцні, стійкі до пошкоджень, мають різноманітні колір і фактуру. Литтєвий мармур може приймати будь-яку форму.

Піддон для душової кабінки зі штучного каменю

  • Піддони для душу зі спіненого поліуретану (PUF або polyurethane foam) – дешеве рішення з достатньою міцністю і хорошою теплоізоляцією.

Вибір в основному залежить від вашого бюджету на ремонт ванної кімнати.

2.Висота піддону для душу – основа зручної експлуатації

Продавці та виробники зазвичай оперують такими розмежуваннями душових піддонів по висоті:

  • низкі – до 15 см;
  • середні – від 15 до 30 см;
  • високі – вище 30 см.

Типи душових піддонів по висоті

Спори між прихильниками високих і низьких ванночок для душової кабіни вже перейшли в розряд холіварів. Все тому, що немає тут єдино правильного варіанту. Вибираючи підставу для душової кабіни, ми рекомендуємо відштовхуватися від персональних реалій. Головна з них – технічні особливості. Йдеться знову про каналізаційний стік. Досвідчений фахівець допоможе визначити мінімально можливу висоту.

Другий фактор – хто буде користуватися душем. Якщо в будинку є люди похилого віку або члени сім'ї з обмеженою мобільністю, то низький піддон для душової кабіни – оптимальний. Чи не хочете ставити ванну, але іноді вона потрібна – цілком підійде високий піддон.

3. Форма і розмір піддону для душової кабіни

Варіантів, власне, більш ніж достатньо. В «ЕлМаг» можна купити піддон для душової кабіни кутового і пристінного типу:

Розміри також представлені в широкій лінійці. Мінімальні – 80х80 см. Далі вибір визначається габаритами вашої ванної кімнати. В наявності платформи до 180х90 см.

Важливий момент – розмір і форма душового піддону повинні відповідати ширмі. Якщо ви не плануєте виготовляти її індивідуально, переконайтеся в сумісності заздалегідь. Зазвичай виробники випускають комплементарні пари в рамках однієї колекції. Втім, продукція різних торгових марок цілком може поєднуватися. Детальніше про це можна дізнатися у продавця-консультанта.

4. Колір душового піддону

Виключно білі платформи для душа – на щастя, більше не єдине рішення. У більш дорогих лінійках з литого (штучного) каменю доступні піддони душові в чорному, червоному кольорі, відтінку слонової кістки. На шляху до дизайну мрії – все менше перешкод.

Кольорові піддони для душу

5. Комплектація

У більшості випадків піддон для душа продається без сифона та іншої необхідної начинки. Розраховуючи бюджет ванної кімнати, майте це в увазі.

Що стосується виробників – в нашому каталозі кращі торгові марки світу. Це оригінальна продукція з офіційною гарантією та за хорошими цінами. Переходьте в каталог інтернет-магазину. Можливо, саме сьогодні на потрібну модель пропонується вигідна знижка.
Є питання або потрібна допомога у виборі піддону для душової кабінки – готові надати технічну консультацію через онлайн чат або по телефону.