Правила вибору пральної машини: параметри, на які варто звернути особливу увагу

Фото пральна машинаНа хвилинку уявіть – у вашому житті більше немає і не буде пральної машини автомат. Уявили? Забудьте це, як страшний сон, адже сьогодні подібний агрегат є в кожному будинку і для багатьох він є дорогим серцю членом сім'ї, якого купують не на один рік.

Яким параметрам варто приділити увагу, збираючись замовити обладнання для прання? Elmag зібрав основні рекомендації, якими не варто нехтувати при покупці пральної машини.

Завантаження

Устаткування для прання ділиться на кілька типів:

  1. Машини з вертикальним завантаженням.
  2. Машини з фронтальним завантаженням.

Пристрої, оснащені фронтальним завантаженням, користуються більшою популярністю в порівнянні з вертикальними варіантами. Машина більш функціональна, так як її верхня частина служить додатковою полицею, на якій можна зберігати косметику, речі. У машин з вертикальним завантаженням подібна опція відсутня, а в невеликих приміщеннях вільний простір не буває зайвим. За рахунок невеликих габаритів вертикальна модель з легкістю впишеться в невелику ванну кімнату або кухню.

Якщо говорити про надійність та довговічність, особливої ​​різниці між двома видами обладнання немає. Пральні машини відмінно справляються з покладеними на них обов'язками, служать тривалий термін.

«Вантажопідйомність»

Якщо сім'я складається з двох чоловік, досить агрегату, розрахованого на 3-4 кг. Якщо кількість членів сім'ї досягає 4-х, зверніть увагу на моделі, призначені для прання 5-6 кг білизни за одне завантаження. Численному сімейству варто відразу ж віддати перевагу машинам з місткість до 10 кг.

Матеріали виготовлення бака

Виробники пропонують машини з баками з якісного ударостійкого пластика і нержавіючої сталі:

  • пластик відрізняється тривалим терміном служби, ізолює шуми, стійкий до впливу хімічних речовин;
  • бак з нержавіючої сталі досить гучний, але при цьому здатний прослужити більше десяти років.

Додаткові функції

Сучасні пральні машини оснащені рядом корисних і не дуже функцій. Тому перед покупкою пристрою подумайте, а чи будуть затребувані всі запропоновані опції?

Фото як вибрати пральну машину

  1. Сушка. Ця функція незамінна, якщо у вас немає балкона, ви перете щодня, в родині є маленька дитина. Однак, вбудована в пральну машину сушка має істотний недолік – білизна виходить занадто м'ятим, а його прасування займе багато часу і сил.
  2. Захист від протікання. Пральна машина, обладнана спеціальним датчиком, здатна запобігти протіканню, припинивши подачу води в бак. Опція є в багатьох моделях, і не впливає на їх вартість.
  3. Половинне завантаження. Функція, призначена для збільшення терміну служби обладнання, економії води.
  4. Інтелектуальне управління. Машини, що мають подібну опцію, здатні регулювати рівень води в залежності від кількість завантаженої білизни. Це саме можна сказати до дорогих засобів для прання.
  5. Наявність всіляких програм.У більшості моделях реалізовані унікальні на перший погляд функції, наприклад, видалення жирних плям, прання курток / пальто, взуття і т.д. Однак, це скоріше є маркетинговим ходом компаній-виробників. Якість прання багато в чому залежить від правильно обраної температури води і кількості оборотів барабана.
  6. Контроль утворення піни. Опція корисна, якщо ви не вмієте правильно дозувати кількість коштів для прання. Спеціальний датчик зупинить роботу апарату на час, щоб «погасити»надмірне піноутворення.
  7. Захист від дітей. Опцією наділене більшість сучасних моделей. використавши «захист від дітей», ви можете заблокувати панель керування, щоб малюк не змінив роботу пральної машини, випадково натиснувши на кнопку.
  8. Функція «відкладений старт». Наявність таймера в пральній машині говорить про можливість відкласти прання на певний час.

Краще обладнання для прання в домашніх умовах – машина, яка має необхідні функції, і не обтяжена зайвим. Зробивши правильний вибір, будьте впевнені – ваші речі будуть радувати вас свіжим ароматом і чистотою, пральна машина – тривалою, безперебійною роботою.

Фахівці інтернет-магазину Elmag допоможуть підібрати підходящу модель пральної машини, керуючись вашими побажаннями і наявним бюджету, організовують оперативну доставку обладнання в будь-який населений пункт України!