Samsung - південнокорейський світовий бренд побутової техніки.

Історія великої корпорації починається в 1930-х роках, коли її засновник Лі Бен Чхоль, відкриває торгову крамницю з продажу рисової муки і налагоджує торгівлю з Кореї до Китаю.

У 1948 році була зареєстрована торгова компанія Samsung Trading Company. У перекладі з корейської Samsung позначає – три зірки, саме вони були зображені на логотипі фірми. Після Корейської війни в 1960-х роках, корейський уряд вирішив реформувати економіку, за рахунок великих концернів і розділив на сектора з різних видів виробництва, великі промислові гіганти. Компанія Samsung починає займатися електронікою.

У 1970 році відбувається злиття з японською фірмою Sanyo Electric, яка займалася виробництвом напівпровідників, компанія перейменовується в Samsung Electronics. У 1972 році на ринок виходить перший чорно – білий телевізор, а в 1977 кольоровий телевізор Samsung.

У 1973 році побудований завод з виробництва побутової техніки, відкритий головний офіс в Сувон, Корея. У 1974 році Samsung починає виробляти  пральні машини и холодильники. У 1977 відбувається покупка корейської кампанії Semiconductor Co, починається експорт кольорових телевізорів. У 1978 році відкривається представництво в США. У 1979 році були проведені перші відеомагнітофони стандарту VHS, а також запущено серійне виробництво мікрохвильових печей.

 У період з 1980 - 1990 років відбувається злиття з компанією Korea Telecommunications Co, створюється виробнича дочірня компанія в Португалії, відкриваються представництва в Англії, Франції, Малайзії, Таїланді. У 1983 році починається виробництво персональних комп'ютерів, на експорт в США йдуть відеомагнітофони. Компанія Samsung відкриває інститут для проведення досліджень і розробок нових технологій. Основними напрямками бізнесу стає побутова техніка, телекомунікації, напівпровідникові пристрої.

У 90-і роки в компанії Samsung відбуваються злиття і створення коаліцій, в 1991 році розроблений перший мобільний телефон. Компанія визначає свій фірмовий стиль, який стає впізнаваємим у всьому світі. У 1998 році основна частина ринку з виробництва рідкокристалічних моніторів належала корпорації Samsung, починається масштабний випуск цифрових телевізорів. За версією журналу Forbes Global 1999 року Samsung стає кращою компанією з виробництва побутової електроніки.

Починаючи з 2000-х років і по сьогоднішній день, міжнародна корпорація Samsung є лідером у виробництві рідкокристалічних панелей, кольорових телевізорів, виробником №1 в світі флеш – карт пам'яті, засобів мобільного зв'язку. Випуск нових 64 – розрядних мікропроцесорів, з тактовою частотою 800 МГц, поліпшив якість цифрової обробки зображення і звуку в телевізорах, відеокамерах і відеомагнітофонах Samsung. На ринку цифрових фотоапаратів і фототехніки, Samsung є лідером, в співвідношенні ціна – якість. Випуск смартфонів – флагманів Samsung Galaxy, зміцнив лідируючі позиції на ринку і збільшив частку прибутку компанії.

На сьогоднішній день, Samsung є єдиним брендом у світі, який виробляє монітори, ноутбуки на власних заводах, не користуючись послугами постачальників деталей. Наявність власних технологій і постійні розробки, зробили Samsung компанією – виробником №1 в світі.

Виробничі підприємства і заводи концерну розташовані в Мексиці, Португалії, Китаї, Таїланді, Кореї, Малайзії, Німеччини, Польщі, Росії.

Країна збірки побутової техніки залежить від типу продукції:

  • Південна Корея — холодильники (однокамерні, двокамерні, багатокамерні і Side by Side), морозильники, планшети, смартфони
  • Польща — двокамерні холодильники
  • Китай — холодильники Side by Side, витяжки, варильні панелі, посудомийні машини, домашні кінотеатри, СВЧ печі, спліт-системи, пилососи, смарт годинник, фотоапарати
  • Росія — пральні машини, телевізори, dvd-плеєри, музичні центри
  • Малайзія — СВЧ печі окремостоячі і вбудовані, спліт-системи
  • В'єтнам — пилососи, планшети, смартфони
  • Таїланд — електричні варильні панелі і духові шафи

Samsung Electronics – це транснаціональна корпорація. Штаб – квартира знаходиться в місті Сувон, Південна Корея, загальна чисельність співробітників понад 300 000 людей. Основні напрямки бізнесу Samsung Electronics:

  • Device Solution (виробництво напівпровідників і ЖК-дисплеїв).
  • Digital Appliance (виробництво побутової техніки).
  • Digital Media (цифрові медіа технології).
  • Telecommunication Network (інформаційні технології та телекомунікації).

Компанія Samsung не тільки займається інноваційними розробками в сфері телекомунікацій, а й приділяє увагу розвитку спорту. Ними заснована бейсбольна, футбольна та баскетбольна команди, з 1988 року Samsung є постійним офіційним спонсором Олімпійських ігор. Компанія Samsung приділяє пильну увагу захисту навколишнього середовища, розвиває соціальні програми в прагненні змінити цей світ на краще.

Купити побутову техніку бренду Samsung можна в нашому інтернет-магазині.