Стаціонарні ширми для ванни: кардинальна боротьба із бризками від душа

Тканинні або поліетиленові шторки не вирішують проблему бризок. До того ж вони дуже швидко втрачають «товарний» вигляд. Сучасне, дійсно ефективне рішення, що дозволяє витримати інтер'єр ванної кімнати в єдиній концепції - скляна перегородка для ванни. Інтернет-магазин «ЕлМаг» зібрав каталог стаціонарних ширм провідних виробників Європи, України й Азії. Як вибрати модель, яка найкращим чином впорається зі своєю роллю, розповість ця стаття.

Захисні екрани для ванни

Класифікація захисних екранів для ванни, яка допоможе звузити межі пошуку

В нашій колекції - майже півтори сотні моделей стаціонарних шторок для ванни. Але ж потрібна одна - та сама.

Вибір найкраще почати з пошуку оптимальної конструкції перегородки в ванну.

1. Найважливіший момент - матеріал, з якого виготовлена захисна ширма від бризок

Пластикові шторки з полікарбонату - найдешевші. Крім цього, вони легкі, безпечні і виготовляються в більшій кількості варіацій. Однак матеріал дуже чутливий до подряпин. Пошкодження в майбутньому не можна заполірувати. Для догляду за поверхнею потрібно використовувати м'які серветки і неагресивні миючі засоби без абразивів.

Скляні стаціонарні екрани на ванну відносяться до преміум сегменту. Багато користувачів хвилюються через безпеку таких виробів. І дарма - використовується або:

    • Дуже міцне загартоване скло. Його розбити складно, а навіть якщо вдалося, то скляна ширма перетвориться в розсип кристалів без гострих країв. Поранитися неможливо.

Як б’ється загартоване скло

  • Триплекс. Це два скляних шари, склеєних міцною полімерною плівкою. При розбитті екран для ванни зі скла покривається павутинням із тріщин, але залишається на місці.

Скло "Триплекс"

Бризки води - це неминучі сліди від стікаючих крапель, а ще вапняний наліт. Щоб полегшити прибирання, скляні шторки у ванну покриваються водовідштовхувальним покриттям NoDrop. Красиво і зручно, не порівняти з тканиною або поліетиленом.

2. Далі визначаємо конфігурацію скляній шторки на ванну

Ширма може закривати всю ванну або її частину:

    • Стаціонарний щит зазвичай відокремлює найбільш активну зону біля душа від решти приміщення. Він ніяк не зміщується.

Стаціонарна скляна шторка на ванну

Розсувні екрани для ванни

Перегородки для ванни з розкривними дверцятами

    • Складні шторки-екран складаються з досить вузьких секцій. Завдяки спеціальній фурнітурі вони збираються в гармошку і в зібраному вигляді займають мало місця. У нашому каталозі це досить дорогі вироби. Справа в тому, що рухливі вузли низької якості швидко виходять з ладу. Тому ми обираємо тільки перевірених виробників, що використовують хороші складники.

Ширми на ванну, що складаються

  • Окремо варто виділити кутову шторку для ванни. Вона поєднує дві секції, одна з яких нерухома, а друга кріпиться на петлях і за необхідності утворює ніби закриту душову кабіну.

Кутові перегородки зі скла для ванни

Ширина стаціонарної ширми від бризок коливається від 50 до 190 см. Широкі моделі зазвичай складаються з декількох секцій. Висота також різноманітна - від 130 до 190 см. Розміри вибираються в залежності від габаритів самої ванни і ванної кімнати.

3. Спосіб кріплення екранів від бризок для ванни

За способом установки скляні екрани в ванну розрізняють на:

  • Каркасні - секції встановлюються в спеціальні несні рами, виготовлені зазвичай з алюмінію. Профіль доступний в різних кольорах - білий, сатин, хром, полірований метал.
  • Безкаркасні - шторка кріпиться за допомогою фурнітури прямо до стіни. Зазвичай це нерухомі вузькі моделі.
  • Комбіновані - нерухомі секції встановлені на профіль повністю або частково, а дверцята вже вільні.

Якісні екрани на ванну відрізняються довговічними профілями. Міцна і жорстка рама забезпечує плавне відкривання дверцят. Декоративне покриття не боїться контакту з водою і миючими засобами.

Скляна штора для асиметричної ванни

Тепер пора замислитися про дизайн скляної шторки на ванну

Коли відсортовані стаціонарні захисні екрани на ванну потрібного типу, можна сконцентруватися вже й на дизайні. Асортимент навіть фабричних моделей вражає. Скло може бути:

  • прозоре;
  • матоване;
  • тоноване;
  • з малюнком.

Скляна шторка на ванну з малюнком

У цьому питанні неможливо дати універсальну пораду. Але все ж класичні шторки з прозорого скла залишаються найоптимальнішим варіантом. Вони відмінно поєднуються з будь-яким дизайном ванної кімнати. Маленькі приміщення візуально не дробляться зайвими перегородками, тому краще сприймаються.

Потрібна допомога у виборі - телефонуйте консультантам «ЕлМаг»

Наші фахівці добре знають технічні особливості екранів для ванни, встановлюваних зверху. Вони дадуть відповідь на ваші питання і за потреби допоможуть оформити замовлення. А поки переходьте до каталога, щоб ознайомитися з асортиментом.