Стінки для душових кабін: що потрібно знати на старті проекту

При кутовому монтажі душових кабін зазвичай не потрібен весь комплект. Тому провідні виробники продають окремі душові стінки із загартованого скла. Вибираючи основні проектні рішення з облаштування ванної кімнати, для початку слід вивчити можливі варіанти.

Окрема стінка для душа

Звичайно, заводська стінка для душу – не єдиний варіант. Десятки компаній в Україні виготовлять будь-яку конструкцію по ваших кресленнях. Але тут криються підводні камені. Якість залишається під питанням. У разі пошкодження знадобиться заново замовляти виріб. Ціна – в рази вище готових моделей. Якщо ваша душова кабіна буде з піддоном, домогтися ідеальної герметичності з сантехнічними перегородками сторонніх виробників буде дуже складно.
Ви вирішили купити готову душову стінку? Розумне рішення! Давайте подивимося, що є в наявності.

1. Конструкції сантехнічних душових перегородок

Всі душові стінки, виготовлені серійно, можуть встановлюватися як на рівну підлогу, так і на піддон. Для кожної моделі перегородки наводиться перелік сумісних ванночок. А ще є істотні відмінності в залежності від організації кабіни для душа:

  • Односекційні душові стінки для обов'язкової установки разом з дверима. Щоб кінцева конструкція була стійкою, вона комплектується профілем з алюмінію або нержавіючої сталі. Модель двері також вибирається з однієї колекції.
  • Душові стінки для конструкцій з вільним входом Walk In дозволяють захистити від бризок тільки частина душа. Доступ залишається вільним – легке гарне рішення в компактних ванних кімнатах з хорошою гідроізоляцією.
  • Двоелементні душові стінки дають більше гнучкості при монтажі. Розсувна конструкція змінює свій розмір – якщо конфігурація майданчика під душ нестандартна, це не стане проблемою.

Двоелементна душова перегородка

Що стосується розмірів, то висота заводських скляних сантехнічних перегородок становить від 185 до 200 см. Ширина зазвичай варіюється 80-110 см.

2. Матеріал душових стінок

Єдине правильне рішення – покупка душової перегородки з загартованого скла. Навіть розбившись, воно перетворюється в безпечні гранули без гострих країв. Сам матеріал не вбирає вологу. На ньому не розвиваються цвілеві грибки. Для прибирання та дезінфекції можна використовувати будь-яку побутову хімію.
Ціна душової стінки безпосередньо залежить від її товщини і додаткової обробки.

Відмінності звичайного, загартованого скла і триплекс

У продажу присутні:

  • Вироби зі скла 6-8 мм. При такій товщині досягається баланс за вагою і достатньою механічною міцністю.
  • Часто використовується триплекс – два шари скла з'єднуються між собою прозорою клейкою міцною плівкою. Імовірність тріщин мінімізується. А навіть якщо душову стінку хтось зашкодить, уламки залишаться на місці.
  • Нанесення водовідштовхувального нанопокриття змушує воду збиратися в краплі і скочуватися вниз. На душовій стінці не залишаються патьоки і вапняно-мильний наліт. Прибирання потрібне набагато рідше, проходить набагато легше.

Сантехнічні перегородки з пластика в природі існують, але жоден фахівець не порекомендує встановлювати їх в будинку.

3. Дизайн душових перегородок із загартованого скла

У колекціях серійного виробництва варіантів не так вже й багато:

Але якщо подивитися хороші проекти дизайнерів інтер'єрів, стає зрозуміло – більшого не потрібно.

При установці легкої душової кабіни як декор працює красива і якісна обробка стін. Якщо ви вибрали ексклюзивний кахель, натуральний камінь – навіщо їх ховати? Сміливо купуйте прозорі стінки для душу.

Лаконічна душова стінка - кращий вибір в будь-якому дизайні інтер'єру

Оздоблення стін просте – ваш варіант матоване скло. Складні орнаменти тільки підкреслять недоречну еклектику.

Потрібно купити душову стінку – ЕлМаг із задоволенням допоможе

У каталозі нашого інтернет-магазину продаються комплектуючі кращих виробників Європи і України. Консультанти допоможуть підібрати повний комплект для вашого проекту ванної кімнати з сумісних серій. Потрібна додаткова технічна інформація – також надамо. Вибирайте і оформляйте замовлення. Доставка можлива по всій Україні.