Сушильна машина або прально-сушильна машина, що краще?

Сушильна машина або прально-сушильна машина, що краще?

   У нашій країні сушильна машина є відносно новим і маловідомим приладом, в той час як прально-сушильні машини більш знайомі і відомі.


   Тому в цій статті ми пропонуємо дізнатися більше про апарати для сушіння білизни, розглянути їх переваги та недоліки, визначити в яких випадках якою машиною краще користуватися.

Що з себе являє машина для сушіння білизни?

   Сушильні і прально-сушильні машини і зовні і за принципом управління дуже схожі на стандартні пральні машини.
    Основною їх відмінністю є нагрівальний елемент (ТЕН), який потрібен для нагріву повітря, що нагнітається в бак машини по спеціальному повітропроводу.
   Принцип сушіння полягає в тому, що гаряче повітря, проходячи крізь вологу білизну, вбирає в себе вологу, яка згодом конденсується в призначеному для цього резервуарі.
   В результаті білизна втрачає до 90% вологи.

Реалізація сушки в сушильних і прально-сушильних агрегатах 

 

У більшості прально-сушильнихагрегатів функція сушки поки що є додатковою функцією, так як основна увага приділяється все ж якості прання.
Тому сушка в багатьох моделях реалізується у вигляді таймера.
Тобто від користувача потрібно задати тільки тривалість сушіння без можливості вказати додаткові параметри, що може выдобразитися на якості сушіння.
Пізніші моделі прально-сушильних агрегатів здатні визначати ступінь залишкової вологості і за цим критерієм сушка буде виконуватися більш якісно.
Цей спосіб змогли реалізувати завдяки розміщенню в нижній частині конденсатора вологи датчика-термометра. Дана система визначення вологості речей називається Fuzzy Logic.
Сушка припиняється тільки в тому випадку, коли задана вологість речей збігається з фактичною.
В машинах такого типу передбачено кілька ступенів сушіння по вологості. Наприклад "дуже сухо", "під праску", "в шафу".
Для того, щоб уникнути швидкого зносу речей краще залишати білизну після прання трохи вологою: пересушені волокна тканини стають крихкими.

В сушильних ж машинах сушіння білизни може бути реалізовано двома способами: вентиляційне та конденсаційне осушення.
Сушарки вентиляційного типу обдувають одяг теплим повітрям. При цьому процесі волога виходить з машини через повітряний потік. Для цього шланг підключається до вентиляційної системи.
Сушарці конденсаційного типу підключення до зовнішніх комунікацій не потрібні. Волога не виходить назовні, а накопичується в спеціальному резервуарі, який знаходиться замість резервуара для прального порошку в прально-сушильній машини. Після сушіння цей резервуар необхідно звільнити від води.

Переваги та недоліки сушильної машини 

Хоча багато хто вважає окрему сушилку зайвим пристосуванням в будинку, так як на сьогоднішній день існує безліч машин з функцією сушіння (прально-сушильні машини).

Однак, тут є свої нюанси:

1)Пральна машина з сушкою не зможе за один раз висушити таку кількість білизни, як самостійна сушарка. Так як вологу білизну значно збільшується в розмірі, для максимально ефективного просушування вам доведеться прибрати половину випраної білизни.

2)У сушильній машині передбачені додаткові корисні функції. Наприклад ви зможете вибрати сушку за типом тканини, поставити функцію провітрювання білизни, або встановити режим «з прасуванням». Різноманітність функцій може відрізнятись в різних моделях сушарок.

3) Сушильні машини конденсаційного типу не вимагають додаткового підключення до зовнішніх комунікацій, таким як вода і каналізація. 

 Єдиним недоліком цього агрегату є, його розмір.
  Як правило, сушарка має такі ж габарити, як і звичайна пральна машина і виробники рекомендують встановлювати її поряд з пральною машиною. Це може стати проблемою для установки в маленькій квартирі.
  Однак і в цьому випадку є рішення: у деяких виробників зустрічаються компактні моделі висотою 70см і глибиною до 45см, що приблизно дорівнює розмірам вертикальної пральної машини.
  Можна розглянути планування розміщення сушарки на маленькій площі приміщення.

Сушильні машини нашого магазину представлені тут.

Переваги та недоліки пральної машини з функцією сушки

   Безсумнівною перевагою даного агрегату є економія місця і економія коштів: один прилад замість двох (окремо стоячі пральна і сушильна машини).
   Для деяких користувачів простота в використання також є плюсом, адже не всім потрібні додаткові налаштування при виборі сушки.
   Що ж стосується довговічності слід зазначити що існує думка, ніби пральні машини з сушкою менш надійні, ніж звичайні агрегати. Це думка не зовсім вірна і обумовлена лише неправильною експлуатацією машини. Головною причиною виходу з ладу такого агрегату, як заявляють фахівці, є перевантаження при сушінні — власники забувають, що всю випрану білизну не можна сушити за один раз.
   Тому це не зовсім недолік. Якщо дотримуватися правил експлуатації, то будь-яка техніка буде вам служити довго і вірно.

Прально-сушильні машини нашого магазину.

Параметри вибору пристрою для осушіння білизни


Давайте розглянемо коли нам краще вибрати прально-сушильні машину для будинку.

   Маленька квартира
   Для маленьких квартир, де ванна кімната всього 5 кв.м., а кухня 6 кв.м, найчастіше вибирають все ж прально-сушильні машини. Для реалізації установки сушильної машини, та ще й з урахуванням всіх нюансів її установки (наявність водно-каналізаційної підводки, установка поряд з пральною машиною), просто немає місця.

   Маленька родина
    Так як сім'я невелика, багато білизни накопичуватися не буде, і сушити речі в пральній машині не складе особливих труднощів. Адже в іншому випадку, якщо попраних речей багато, то при їх сушінні в пральній машині, речі доведеться розділити по вазі, допустимому при сушінні.

   Немає часу на перекладання білизни з пральної машини в сушильну
   При використанні сушильної машини, кожну партію попраних речей необхідно перекладати в барабан сушильної машини. Пральна машина з функцією сушки позбавить вас від цього. Задана програма забезпечить своєчасне просушування білизни.

   Вас влаштовує пральна машина з сушкою
   Якщо ви не часто використовуєте режим сушіння, і можлива вага білизни для сушки є для вас нормою, то про покупці сушильної машини можна не замислюватися.

Тепер розглянемо коли незамінною буде сушильна машина.

   Велика родина, а розвішувати випрані речі ніде
   В даному випадку без сушильної машини не обійтися. Якщо купити сушильну машину з великим об'ємом барабана, то за одноразове завантаження можна висушити досить велику кількость білизни, що не дозволяє зробити пральна машина з функцією «сушки».

   Вам необхідно скоротити час, що витрачається на прання і сушіння речей
   Якщо вам необхідно щоб раніше випрані речі сушилися в той же час, поки прасується наступне завантаження. У такому випадку процес прання-сушка може бути безперервним.

   Ваша квартира дозволяє додатково встановити сушильну машину
   Якщо площа квартири дозволяє розмістити сушильну машину, то її функціонал, якість сушіння та енергоефективність вас точно порадує.

   Зваживши всі «за» та всі «проти» вибір залишається за вами. Головне потрібно пам'ятати, що якщо ви дбаєте про техніку, то і вона піклуватиметься про вас щодня радуючи вас своєю роботою.
   Пропонуємо вам розглянути сушильні та прально-сушильні машини нашого магазину. Дякую за увагу і вдалого вибору.