Вибираємо зволожувач повітря

Фото Neoclima SP-35b

       У столітті технологічного прогресу вже не є проблемою створення оптимальних умов в квартирі, будинку, офісі або іншому приміщення. На допомогу приходить кліматична техніка. Важливим критерієм створення комфортних умов є вологість повітря. Від її показників залежить здоров'я людини, стан кімнатних рослин, збереження меблів і навіть термін служби техніки для дому. Для цього існують різні варіанти зволожувачів повітря.

       Для того, щоб визначиться чи потрібен нам зволожувач повітря і як його вибрати необхідно відповісти на кілька запитань:
1) Яка вологість в приміщенні?
2) Які типи зволожувачів повітря існують і які їх основні функції?
3) Яка площа обслуговування нашого приміщення і яка продуктивність приладу нам потрібна?
4) Які основні і додаткові функції ми хочемо бачити в нашому приладі?

Рівень вологості в приміщенні

      Щоб визначити, яка ситуація з вологістю повітря у вас вдома, необхідно придбати спеціальний вимірювальний прилад, званий гігрометром.
Гігрометри можна розділити на два види:
- Механічний (аналоговий) термометр-гігрометр: показує температуру і вологість повітря
- Цифрова метеостанція: додатково показує тиск, будильник, календар і інші функції в залежності від моделі.

       Для більш достовірної інформації краще проводити виміри вологості кілька разів протягом 3-4 днів. Також слід зауважити, що вологість повітря в літній і зимовий час буде сильно відрізняться, так як опалювальні прилади в зимовий період сильно впливають на рівень вологості в будинку.
Після проведених замірів ми можемо приступити до вибору зволожувача повітря, який підійде саме вам.

     На сьогоднішній день багато відомих виробників випускають різні варіанти зволожувачів повітря, які відрізняються за принципом роботи, потужності і іншим параметрам.

Вибираємо тип і вид зволожувача повітря

Традиційні зволожувачі  повітря

     Ці прилади гранично прості за конструкцією і засновані на принципі природного випаровування вологи. Вони прості в експлуатації і невибагливі в догляді. Завдяки тому, що дані прилади не створюють гарячої пари і не здатні перенаситити повітря вологою, вони добре підійдуть для використання в дитячій або в спальні. А ось для оранжерей вони мало підходять з тих же причин. Наші традиційні зволожувачі представлені тут

 

 

Парові зволожувачі

    В даному приладі для насичення повітряних мас водою використовується гаряча пара. Конструкція парових зволожувачів найбільш ефективна по продуктивності, що досягає до 700 грам випаровуваної води за годину. Що стосується обслуговування, то воно тут теж просте: потрібно стежити за водяним рівнем і поповнювати ємність. Парові агрегати – ідеальний варіант для зимового саду, теплиці, оранжереї. Для дитячої його не рекомендують – небезпечно. А ще близького сусідства парового пристрою не люблять книги, меблі та дорогі паркетні підлоги. Ви можете обрати паровий зволожувач на нашому сайті.

 

Ультразвукові зволожувачі

    Саме ультразвукові зволожувачі вважаються найбільш сучасними, зручними і економічними. Основою їх конструкції є спеціальна пластина, яка вібрує з ультразвуковою частотою, перетворюючи воду в масу мікроскопічних крапель. Ультразвукові агрегати можуть використовуватися практично скрізь: вдома чи в офісі, в теплиці або оранжереї. Добре себе показують в крамницях з антикварними меблями, магазинах з квітами, музичними інструментами, електронікою. Ультразвукові зволожувачі повітря нашого магазину. 

 

Мийка повітря

     Дані апарати схожі на традиційні зволожувачі, відрізняючись від них наявністю системи очищення повітря від забруднень. Для цього використовуються крутяться пластикові диски, занурені в воду. Для обслуговування мийки потрібно всього лише промивати ємність і пластикові диски, а також підливати воду, коли її рівень знизиться. Основне призначення даних пристроїв це очищення повітря, але їх дуже ефективно використовують і для зволоження у всіх кімнатах, включаючи спальню і дитячу. Наші мийки повітря представлені тут.

 


Комбіновані прилади (кліматичні комплекси)

    Прилади цього типу – найбільш універсальні. Вони не тільки зволожують, а й проводять очищення повітря за допомогою багатоступеневих фільтрів. Вони оснащені численними датчиками, що реагують на різні негативні показники стану повітря. В агрегаті, крім електродвигуна (обертового вентилятора) і водяного бачка, неодмінно є: НЕРА-фільтри, вугільні фільтри, вологі фільтри антибактеріального типу, кожен з яких має свій термін служби. Такі системи стануть в нагоді тим, кому необхідно пристрій, здатний довго, надійно і ефективно чистити і зволожувати повітря. Ви можете обрати кліматичний комплекс на нашому сайті.

 

Основні і додаткові характеристики зволожувачів повітря

   При виборі цього приладу необхідно знати площу приміщення, в якому буде регулюватися вологість повітря. Від того, на який обсяг роботи розрахований зволожувач повітря, буде залежати витрата води, а також витрата електроенергії.

Площа обслуговування і продуктивність

    Цей параметр вказаний в паспорті виробу. Продуктивність вказується або в грамах випаровуємої за годину води, або в літрах – за добу.

    Продуктивність в літрах лежить в межах:
від 4 до 8 літрів - традиційні прилади;
від 7 до 16 літрів – парові прилади;
від 7 до 14 літрів – ультразвукові прилади.

    Чим більш продуктивний прилад, тим більшу площу приміщення він зможе якісно зволожити. Але варто пам'ятати, що зволожувач повітря в ідеалі слід вибирати для однієї кімнати, так як повітрообмін між різними кімнатами квартири або будинку дещо ускладнений.

Споживана потужність

  Велике значення має показник витрат електроенергії, так як зволожувач повітря розрахований на безперервну роботу протягом тривалого часу. Одні апарати споживають від 35 до 100 Вт, інші –від 150 і вище. На цей показник слід звернути увагу.

 Час безперервної роботи

  Чим більше це значення, тим довше ви зможете залишати зволожувач без дозаправки води. Від цього показника залежить ваш спокій за пристрій який буде працювати вночі. Час безперервної роботи варіюється в основному від 6 до 12 годин.

Рівень шуму

   Рівень видаваного шуму виробник також вказує в технічному паспорті виробу, одиниця виміру якого – дБ. Деякі зволожувачі повітря мають безшумний або нічний режими роботи, рівень шуму якого не перевищує 26 дБ. Цього значення досить для комфортного сну.

Іонізація

  Зволожувач повітря з вбудованим іонізатором не тільки підтримує оптимальний рівень вологості, але і очищає повітря від пилу, дрібних частинок бруду, кіптяви та інших наслідків життя у великому місті, чим значно покращує здоров'я домочадців.

Гігростат

 На деяких моделях є вбудований гігростат, який дозволяє завжди знати рівень вологості повітря в теперішньому часі.

Ароматизація

 Резервуари для ароматизації дозволяють не тільки наповнити приміщення приємним запахом, але і очистити повітря завдяки спеціальним масел. Дану функцію слід уточнювати в характеристиках, наданих виробником.

Таймер

 Функція таймера включення і виключення дозволяє розраховувати час, коли і скільки буде працювати ваш зволожувач повітря, навіть якщо ви кудись йдете.

Датчики відключення зволожувача

    Цей параметр відповідає за безпеку використання приладу. Наприклад, датчик відсутності води автоматично відключає прилад при повному або критичному випаровуванні води. Датчик перекидання також його відключить. Датчик забруднення фільтра сигналізує про необхідність його заміни. У різних виробників можуть бути різні датчики безпеки і різний спосіб оповіщення: звуковий або світловий.

Режими роботи

     Крім звичайних режимів роботи найпоширенішим додатковим режимом є нічний або «сон».Бувають ще такі режими як режим Babe, теплий пар і ін.

Підсвічування і дизайн

    Природно зовнішній вигляд приладу повинен вам подобатися, і підходити до інтер'єру вашого будинку. Виробники пропонують широкий ряд зволожувачів на будь-який смак. Деякі з них мають підсвічування, що дозволяє використовувати їх як нічник під час сну. Також існує окремий дизайнерський ряд приладів орієнтований для дітей.

   Варіацій зволожувачів повітря дуже багато, але найголовнішим в них є економічність, тиха і надійна робота. Сподіваємося, що представлена ​​вище інформація була вам корисна і допомогла вибрати саме той прилад, який потрібен вам. Розглянути асортимент зволожувачів повітря, пропонований нашим магазином,  ви можете тут.