Знімні екрани для ванни: естетика в гармонії з технічною доцільністю

Ванна - це складний інженерний вузол. Сантехнічну систему потрібно періодично обслуговувати. Тому закривати її монолітною стаціонарної стінкою з керамічної плитки - не найкращий варіант. Але ми неодмінно хочемо красу без зайвих деталей. Виробники раді нам допомогти - а з ними й інтернет-магазин «ЕлМаг». Тепер можна купити гарну декоративну панель практично під кожну модель ванни. А головне - вона буде знімною! Ви в будь-який момент отримуєте доступ до сифона й труб для прочищення, заміни або поточного ремонту.

Захисний екран під ванну

Які види захисних панелей під ванну пропонуються в магазинах сантехніки?

Ми не будемо розглядати екрани під ванну, які виготовляють за індивідуальним замовленням або самостійно. Ця стаття присвячена фабричним виробам, відразу готовим до встановлення.

Отже, який можна купити екран для ванної?

Найголовніше - знімні панелі під ванну не бувають уніфікованими. Всі вони виготовляються як мінімум під певну серію. Для сантехніки складної форми взагалі розробляється індивідуальний дизайн шторок.

Подальша класифікація вже відбувається за характеристиками конструкції.

Перша і найважливіша властивість - матеріал, з якого виготовляють знімні екрани

У каталозі інтернет-магазину «ЕлМаг» продаються всі різновиди заводських захисних екранів під ванну:

    • Пластикові панелі - найдешевші. Вони найчастіше використовуються під прямокутними ваннами. Зазвичай їх виготовляють у вигляді пересувних напрямними рельсами шторок. У такому варіанті простір під ванною перетворюється в додаткову систему зберігання для побутової хімії, інвентарю та різних господарських дрібниць.

Пластикі панелі під ванну

  • Панелі під ванну з ДСП або МДФ також зустрічаються. Їх ціна безпосередньо залежить від якості зовнішньої обробки. Ванна кімната - вологе приміщення. А деревно-стружкові плити дуже цього не люблять. Щоб подовжити термін служби декоративних щитів, їх покривають ПВХ-ламінуванням, акриловою фарбою. Це також рішення для прямокутної класики.
  • Акрилові екрани для ванної - досить дорогий сегмент. Їх краса в повній несприйнятливості до вологи. Також за цією технологією можна виготовити криволінійні і дуже складні лінії. І це буде єдина панель без стиків, швів, з'єднувачів, ідеально поєднується за кольором з сантехнікою з хорошого акрилу. Єдиний мінус - знімати і наново встановлювати панель не так просто, тому простір під ванною залишається доступним для ремонту, але не для зберігання.

Декоративні знімні ширми під ванну можна зустріти з інших матеріалів - матованого скла, дзеркала, алюмінію, навіть дерева. Але це вже «індпошиття» на ваше замовлення.

Знімні панелі під ванну розрізняються за формою

У продажу представлені:

Асиметричний екран під ванну

  • Асиметричні щити. У просторій ванній кімнаті чашу можна встановити тільки одним торцем до стіни. Це дуже зручно, а наявність подібної ширми створить завершений дизайн.

Кутова панель під ванну

Точне співпадіння екрану і ванни, розробленого виробником для конкретної моделі - гарантує цілісний дизайн і захист бічних стінок чаші зовні.

Подсумуємо рекомендації щодо вибору фабричної знімною ширми під ванну

Щоб купити захисний екран під ванну, вам досить знати виробника, модель і розмір вашого виробу. Наприклад, в каталозі «ЕлМаг» основні параметри можна задати в фільтрі і звузити коло пошуку до пари моделей. Немає часу або бажання - зверніться за допомогою до продавців. Переходьте до відповідного розділу - у нас вибір дуже широкий.