Елетрогріль: критерії вибору для смачного стейка

Вибираємо оптимальний варіант гриля для своїх потреб

Щоб приготувати смачний біфштекс не обов'язково їхати на природу, в домашніх умовах вам з легкістю допоможе електричний гриль.

За допомогою електрогриля можна приготувати не тільки соковитий стейк, а й підсмажити ковбаски, рибу, овочі і навіть приготувати борошняне блюдо. Страви можна готувати без масла - апетитна золотава скоринка забезпечена!

У нашій статті ми підкажемо вам, як вибрати оптимальний варіант гриля для вашої кухні.

Типи електрогрилей:

Основними типами електрогрилей є: контактні та безконтактні прилади.

Контактний гриль, за зовнішнім виглядом схожий на мангал, блюдо готується над нагрівальним елементом, весь жир стікає в спеціальний піддон. Перевагою приладу є мінімальне використання масла в процесі приготування, блюдо виходить більш соковитим і з вираженими смаковими якостями.

Контактні грилі діляться на одностронні та двосторонні.

На одностронніх моделях гриля, решітка розташована над ТЕНом, їжу в процесі приготування, потрібно перевертати. Робочі пластини гриля можуть бути рівні і ребристі, для красивих прожарених смужок. Антипригарне покриття дає перевагу в процесі приготування, так як до них нічого не пристає.

Двосторонні контактні грилі являють собою дві пластини, між якими затискається продукт. Час приготування страви значно скорочується через рівномірний нагрів, відсутність диму є значною перевагою.

Універсальним варіантом є моделі грилів, які можна використовувати як гриль - прес або розкладати нижню робочу поверхню для приготування. Якщо ваш вибір зупинитися на такій моделі, подбайте про додаткові поверхні для гриля. Знімні поверхні значно спростять приготування найрізноманітніших страв, незаперечною перевагою є те, що в разі пошкодження антипригарного покриття поверхню можна з легкістю замінити.

Безконтактні грилі готують страви в вертикальному положенні. Прямого контакту продуктів і ТЕНа не відбувається, розташування нагрівальних елементів може знизу, зверху та по боках.

Безконтактні грилі діляться на:

Шампурні, моделі таких грилів мають рожна, які обертаються навколо своє осі, забезпечуючи рівномірне прожарювання.

Карусельні види грилів мають кошики, в які лягає тушка для запікання. ТЕН нагріває всю камеру гриля для приготування, а не тільки кошик, який закріплений на барабані, що обертається.

Вертикальні, в таких апаратах обертовий рожен встановлений вертикально між нагрівальними елементами, які розташовані знизу і зверху.

Планетарні грилі схожі з карусельними, але відмінністю є те, що кошики, в які поміщається курка, обертаються і приготування виходить більш рівномірним.

В основному безконтактні моделі грилів використовують в сфері громадського харчування - кафе, шашличних, в супермаркетах для приготування курки - гриль.

Для побутового використання найкращим варіантом є вертикальний вид гриля, для приготування курки - гриль або шашлику, як правило, в таких моделях є додаткові шампура. Моделі мають знімний піддон для стікання жиру під час приготування і таймер регулювання.

Потужність електричних грилів.

Показник потужності різних моделей грилів варіюється в діапазоні 1000-2500 кВт. Висока потужність нагрівального елементу здатна швидко прожарити м'ясо і забезпечити йому соковитість і прекрасні смакові якості.

Для побутового використання рекомендуємо купувати Електрогрилі потужністю 1800-2000 кВт. У таких приладів потужний ТЕН забезпечить рівномірне прожарювання і скоротить час приготування.

Розмір робочої поверхні.

Ця характеристика впливає на кількість їжі, що можна приготувати. Для сім'ї з 2-4 чоловік підійде прилад з площею 650-900 кв.см. Для 3-6 чоловік область готування вже повинна бути 450-1300 кв.см.

Матеріали корпусу і поверхонь.

Найпоширенішим матеріалом для виготовлення робочих поверхонь електрогрилей є метал. Це довговічний і надійний матеріал, в доповненні з антипригарним покриттям забезпечить комфортне очищення поверхні. Під час приготування, на такій поверхні, продукти не прилипають.

Склокераміка, є крихким матеріалом для поверхонь, але незаперечною перевагою є швидке нагрівання і простий догляд за такою поверхнею.

Натуральний камінь використовується в дорогих моделях приладів. Він є не пористим матеріалом і відрізняється високою щільністю, за рахунок цього він не вбирає сік і жир при приготуванні.

Корпуси електрогрилей виконують з пластика чи металу. Термічно стійкий пластиковий корпус витримує високу температуру, вага приладу значно легше. Прилади з нержавіючої сталі довговічні і міцні, такий електрогриль є еталоном якості.

Додаткові функції:

Датчик регулювання температури допоможе вам в приготуванні різних страв. Моделі, оснащені електронним датчиком плавно налаштовують прогрів і здатні прожарити стейки різної товщини. Механічне регулювання температури більш просте і надійне.

Знімний піддон для збору жиру забезпечує практичність в догляді за електрогрилем. Ви зможете без проблем приготувати м'ясо після риби і овочі після м'яса.

Додаткові робочі поверхні забезпечать багатофункціональність пристрою. Плоскі, ребристі поверхні, сітка дають можливість приготувати велику кількість страв - гарячі бутерброди, вафлі, яєчню.

Автоматичне відключення дуже корисна функція гриля. Забезпечує відключення приладу через встановлений проміжок часу, забезпечує безпеку в експлуатації приладу.

         Останнім часом електричні грилі набирають популярність, поряд з мікрохвильовками і мультиварками. Істотна економія місця на кухні, можливість приготувати найпоширеніші страви є незаперечною перевагою електрогрилей.

У нашому магазині ви зможете підібрати собі прийнятний варіант електрогриля.