Новинки побутової техніки на виставці IFA - 2019

Щорічна міжнародна виставка побутової техніки та електроніки IFA

Щорічна міжнародна виставка побутової техніки та електроніки IFA – 2019, в Берліні, збирає величезну кількість учасників з усього світу, єдина компанія, яка ніколи не бере участь у виставці - це Apple.

Безліч виробників представили свої інноваційні продукти, найбільші павільйони були у південнокорейських виробників – Samsung и LG.

Новинки компанії Samsung вражають – кухонний робот Samsung Bot Shef, духова шафа Dual Cook Steam, шафа для догляду за одягом Air Dresser, очищувач повітря Cube AX9500 і модульний холодильник Bespoke.

Кухонний робот Samsung Bot Shef

Кухонний робот Samsung Bot Shef – це найбільш інноваційний та цікавий гаджет, дві руки, які кріпляться на стелі, здатні робити всю брудну і підготовчу роботу на кухні – почистити, порізати овочі і фрукти, збити яйця, замісити тісто, заправити салат. З смартфона можна управляти роботом, встановивши спеціальний додаток, в якому також є рецепти приготування. Представники Samsung запевняють, що незабаром почнеться серійний випуск кухонних роботів Bot Shef.

Духова шафа Dual Cook Steam відрізняється від звичайної тим, що одночасно в ньому можна готувати дві страви різними способами приготування – одне на пару, друге на грилі з конвекцією. Прилад дозволить істотно заощадити час готування і не дасть змішуватися запахам.

Шафа для догляду за одягом Air Dresser

Шафа для догляду за одягом Air Dresser – це прилад, з якого ви дістанете свіжий одяг, якому протипоказане часте прання. За рахунок пропускання потужних потоків повітря і пара одяг освіжається, усуваються неприємні запахи, а функція Jet Steam продезинфікує від мікробів і пилу ваші речі. За допомогою сенсорної панелі управління задається режим догляду – звичайний або делікатний і тип одягу– пальто, шкільна форма, шерсть, костюм і інші.

Очищувач повітря Cube AX9500 – пристрій з системою Wind – Free, яке не викликає шуму і протягів. Трирівнева система фільтрації очищає і дезодорує повітря. Попередній фільтр видаляє великі частинки пилу, фільтр з активованим вугіллям знижує кількість небезпечних газів, а потім повітря пропускається крізь надтонкий пиловий фільтр, який ловитиме частки до 0,3 мікрометра.

Модульний холодильник Bespoke – це нова категорія холодильників, в якій поєднується вбудована техніка і індивідуальний дизайн. Головною особливістю холодильників Bespoke є те, що його можна змінити під свої потреби, додаючи до нього ті чи інші модулі.

Модульний холодильник Bespoke

Samsung Bespoke пропонує 6 варіантів модулів:

  • чотиридверний великий з місткою холодильною та морозильною камерами;
  • чотиридверний «Kitchen fit» —  компактніший, але також досить місткий;
  • дводверний стандартний — зверху холодильник, знизу морозильник;
  • однокамерний холодильник шириною 24 дюйма;
  • однодверна морозильна камера шириною 24 дюйма;
  • однокамерний холодильник шириною 18 дюймів.

Всі секції можна з'єднувати або використовувати окремо. Модулі з'єднуються один з одним, не даючи сміттю і пилу накопичуватися в просторі. Такий «конструктор» дозволить зібрати холодильник саме під ваш спосіб життя і дизайн інтер'єру.

Кольорова палітра холодильників Bespoke вражає, Samsung пропонує 9 варіантів кольорових рішень для оформлення: класичні кольори – чорний, сірий, білий, темно-синій і любителям яскравого – ніжно – рожевий, кораловий, жовтий і м'ятний. Покриття може бути глянцевим і матовим.

 Телевізор діагоналлю 120 дюймів

Японська компанія Sharp встановила рекорд, показавши на виставці найбільший телевізор діагоналлю 120 дюймів з роздільною здатністю 8 К і матрицею LCD. Телевізор Sharp другого покоління побудований на жидкокристалічній панелі, мають частоту 100 Гц.

Виробник анонсував переклад модельного ряду телевізорів на операційну систему Android TV, новинки повинні з'явиться до кінця 2019 року і мати якісну акустичну систему.

 Холодильники з функцією Harvest Fresh

Beko представили холодильники з функцією Harvest Fresh в овочевих відсіках. Суть технології полягає в імітації добового циклу сонця, яка створює природне середовище для зберігання овочів і фруктів. Завдяки продовженню процесу фотосинтезу, продукти зберігають свою первозданну свіжість і смак довше звичайного. Функція Harvest Fresh довше зберігає вітаміни А і С.

Бренд LG запропонував концептуальну технологію Розумного будинку LG ThinQ яка об'єднує продукти і послуги із застосуванням штучного інтелекту, з функціями WI– FI и IoT в рамках однієї системи.

Розумного будинку LG ThinQ

LG ThinQ Fit – новий продукт, який допоможе вам у виборі одягу. 3D – камери проведуть точно вимірювання вашого тіла, виведуть на дисплей реалістичний образ для віртуальної примірки одягу.

З холодильником LG InstaView ThinQ ви зможете перевірити його вміст, перебуваючи де – аби. Пристрій має функції AmazonAlexa, прихований динамік Bluetooth і навіть гри, для цікавого проведення часу.

Пральні та посудомийні машини з додатком ThinQ можуть замовляти миючі засоби на Amazon. Штучний інтелект визначить тип тканини і підбере оптимальну програму прання, крім того повний цикл прання істотно скоротився і становить 39 хвилин.

Телевізори LG

Телевізори LG заслуговують на окрему увагу, плазми з розширенням 8К, сверхточная передача кольорів, підвищена деталізація – це все створює відчуття що ти знаходишся поруч з лісом, океаном або плаваючими ліхтарями. Від якості зображення в телевізорах LG захоплює подих.

 На міжнародній виставці IFA – 2019 сотні брендів представили свої інноваційні продукти. Головними трендами в поточному році стали «розумні» телевізори з розширенням 8К, побутова техніка з підтримкою системи «Розумний будинок» для економії часу і комфорту своїх користувачів.