Як укомплектувати душову систему у вашій ванній кімнаті?

Трапляється, в процесі експлуатації з'ясовується: потрібно окремо купити душовий набір або доукомплектувати його новою лійкою, шлангом іншої довжини або ще якимись компонентами. Наприклад, існуючі не подобаються вам за дизайном або вже своє відслужили. Майже всі виробники сантехнічного обладнання надають таку можливість. У цій статті докладно розглянемо, на що звернути увагу перед замовленням для влучного вибору.

Душовий набір

Що входить до базового душового набору?

Незалежно від того, який душовий набір купити ви бажаєте – для звичайного чи гігієнічного душу – склад комплекту буде приблизно однаковим:

Базовий душевий набір

Щоб зробити лазневі процедури комфортнішими, виробники можуть додатково комплектувати душовий набір поличками та склянками для різноманітних необхідностей.

Головна перевага готового душового набору – можливість купити всі складові за нижчою ціною (разом однозначно дешевше) та в єдиній дизайнерській концепції. При цьому кожен компонент має свої особливості, про які ми поговоримо далі.

Види душових лійок

Мабуть, найчастіше виникає потреба купити душову лійку. Наприклад, в інтернет-магазині «ЕлМаг» окремо продаються:

Душеві лійки

Основна причина заміни – низька якість водопровідної води. Через нерозчинні відкладення забиваються форсунки. Якоїсь миті вони стають безповоротно закупореними. Крім цього, корпус дешевих лійок схильний до механічних пошкоджень.

Якщо ви зібралися купити нову душову лійку, зверніть увагу на її конструкцію:

  • Сучасні лійки для душу виготовляються із пластику, металу або їх комбінації, іноді кераміки. Кожне виконання має свої переваги. Пластикові – легкі, тому при випадковому падінні не зашкодять покриттю ванни. Металеві найбільш довговічні. Комбіновані є деяким проміжним варіантом. Керамічні – довговічні, гігієнічні, але дорогі.
  • Найбільше навантаження зазнають отвори для розподілу води. Фахівці рекомендують купити лійку для душу, оснащену силіконовими трубочками в кожній форсунці. Така конструкція не схильна до засмічення вапняними відкладеннями.

Сіліконові форсунки в душовій лійці

  • У більшості випадків душова лійка має кілька режимів роботи – від м'якого аерованого дощу до потужної моноструї. У більш дорогих моделях є ефект пульсації. Спеціальні режими дозволяють провести легкий водяний масаж або швидко очистити поверхню ванни. Перемикання між режимами здійснюється або поворотом душового лімба, або спеціальним важелем.
  • Також душові лійки оснащуються додатковими функціями – самоочищенням протоків, мінералізацією та фільтруванням води. Це дозволяє продовжити термін служби виробу. А ось світлодіодне підсвічування – лише ефектний дизайнерський хід. На якість функціонування воно не впливає.

Що стосується форми та розміру душової лійки – це скоріше питання персональних уподобань. Але що більше корисна робоча площа, то вище витрата води.

Що б ви не шукали, у нашому магазині вибір буде більшим.

Штанги та тримачі для душу: можливі конструкції

Встановлена на комфортному рівні лійка звільняє руки, роблячи водні процедури зручнішими. У нашому каталозі представлено кілька типів фіксаторів:

Стійка для ручного душу

  • Кронштейни для душу. Максимум, що вони дозволяють – трохи повернути лійку.
  • Настінні тримачі для ручного душу – це однопозиційні пристрої з жорстким монтажем в одному місці. Можуть бути як металевими, так і у дешевому виконанні пластиковими. Метал тут однозначно виграє.
  • Штанги для душу – представлені у вигляді напрямної, вздовж якої переміщується сам тримач. Кріплення тримача для лійки у бюджетних лінійках виконується у вигляді конусної гайки. У більш дорогих моделях є механізм, що забезпечує просте і плавне опускання під впливом невеликого зусилля. Як додаткова комплектація йдуть полички для банного приладдя. Напрямна та інші комплектуючі зазвичай виготовляються з металу.

Якщо ваш пріоритет – комфорт, радимо купити саме штангу для душу. Вона встановлюється на стіні, навіть є кутові варіанти. Це дозволяє створити комфортні умови для користувача будь-якого зросту та заощадити простір.

Тонкощі заміни гнучких душових шлангів

Перш ніж купити новий душовий шланг, слід уточнити технічні параметри конструкції вашої системи. Це:

  • Різьбове з'єднання. Найбільш поширений варіант – 1/2 дюйма, зустрічається і 3/4 дюйми. В принципі, при використанні відповідних фітингів можна поєднувати будь-які варіанти, але про це слід подбати відразу.
  • Довжина шлангу. У продажу представлені моделі від 1,25 до 2,0 метрів. В ідеалі вибраного розміру має вистачити, щоб дотягнутися лійкою до протилежного краю ванни. Довший брати не варто – через постійне перегинання і перекручування він швидше вийде з ладу.
    Інші параметри залежать від ваших уподобань та бюджету. Найдешевшим буде металевий душовий шланг. Часто він не довговічний, хоча в преміальних лінійках якість на висоті.

Душевые шланги

Інші параметри залежать від ваших уподобань та бюджету. Найдешевшим буде металевий душовий шланг. Часто він не довговічний, хоча в преміальних лінійках якість на висоті.

Пластиковий душовий шланг відрізняється додатковим силіконовим покриттям металевого корпусу. Зовнішній захист від контакту з водою запобігає корозії. Такий виріб прослужить дуже довго. Їхній зовнішній вигляд радує різноманітністю – від графітового чорного або педантичного білого кольору до металізованого напилення.

Корисна особливість – поворотні шарніри у кріпленні до змішувача та в конусі для лійки. Забезпечуючи вільне обертання насадки, вони захищають шланг для душу від заломів та перекручування. Шарнір може бути присутнім як з одного боку, так і в обох кінцях трубки.

Додаткові фітинги для підключення душу

У модернізації ванної кімнати часто потрібні додаткові комплектуючі:

  • вентилі;
  • виливи;
  • комплекти для підключення шланга.

І все це допоможе купити інтернет-магазин "ЕлМаг". Продавці готові проконсультувати з будь-якого технічного питання. У каталозі представлено широкий асортимент оригінальної сантехнічної продукції. Це і преміальні дизайнерські вироби провідних світових виробників, і недорога якісна фурнітура. Вибирайте те, що вам потрібно, і замовляйте за найвигіднішими цінами.