Розумний помічник для прибирання: робот - пилосос.

Ритм життя сучасної людини дуже динамічний, і все менше часу і сил залишається на прибирання будинку. Для підтримки чистоти приходять на допомогу високотехнологічні помічники – роботи – пилососи. Це пристрій являє собою диск, в якій вбудований штучний інтелект і система датчиків, яка дозволяє пилососу переміщатися в просторі, обходити перешкоди і кути. Прибирання проводиться завдяки обертовим щіткам, бічні щітки пилососа збирають сміття і направляють в мішок. Усередині пристрою вбудований акумулятор, після закінчення збирання гаджет сам повертається до зарядної бази. Головною перевагою робота – пилососа є те, що він може прибирати, коли вас немає вдома, або ви займаєтеся своїми справами.

У нашій статті, ми розглянемо ключові моменти, на які варто звернути увагу при виборі робота – пилососа.

Розмір і форма. Основна маса моделей має круглу або напівкруглу (квадратну) форму, це допомагає їм уникати перешкоди і обходити кути. Робот – пилосос, має невисокий зріст, є більш спритним. Найтонші моделі мають висоту від 6 до 9 см. При виборі помічника, вимірюйте висоту між підлогою і найнижчими меблями з ніжками, для якісного прибирання необхідний запас 0,5 см, щоб прилад не застрявав.

Тип акумулятора впливає на час зарядки гаджета і максимальний час прибирання. На ринку представлені моделі з нікель-металгідридними (Ni-Mh), літій-іонними (Li-lon) і літій-полімерними (Li-Pol) батареями. Кращими вважаються роботи – пилососи з літій – іонними (Li-lon) та літій – полімерними (Li-Pol) акумуляторами. Найкраще співвідношення час заряду і тривалості збирання – 1,5 часа/160 мин. Показник ємності акумулятора теж важливий, від цієї характеристики залежить скільки зможе робот пропрацювати на одній зарядці. Оптимальний показник ємності - понад 2500 mA * h, є моделі, в яких цей показник може бути 5000-7000 mAh.

Площа і якість прибирання. Вибирати робот –пилосос потрібно грунтуючись на габаритах території, що прибирається. Основна інформація надається виробниками в технічних характеристиках. Ключовими параметрами є - ємність акумулятора і час автономної роботи: чим більше – тим краще.

Розумний помічник прекрасно очищає такі поверхні як: плитка, ламінат, паркет, лінолеум, килими. Існують моделі роботів – пилососів які можуть проводити сухе, вологе прибирання або комбінований тип пристроїв здатний робити кілька варіантів прибирання. Моделі пристроїв з функцією вологого прибирання, допомагають видалити найдрібніший пил, який прилип до підлоги. На спеціальне кріплення одягається серветка з мікрофібри, на неї з контейнера подається вода, пилосос прибирає сміття і пил, а серветка протирає підлогу.

Для гладких підлогових поверхонь краще вибирати робот – пилосос з двома бічними щітками для ретельного очищення в кутах і плінтусах. Робот – пилосос миючого типу не рекомендують застосовувати для прибирання ламінату, паркету і пористої кам'яної плитки. Для якісного прибирання пилосос повинен мати одну– дві основні щітки і бічні (допоміжні).

Для прибирання ворсових килимів краще вибирати пристрої з комбінованим типом прибирання або сухим очищенням. Краще очищення від пилу, вовни, волосся на килимових виробах виконують пристрої з турбощіткою. Найбільш кращою вважається турбощітка з щетиною і силіконовими лопастями на одному валу.

Об'єм контейнера - сміттєзбірника

Об'єм контейнера - сміттєзбірника. Для квартири площею до 50 кв. м досить буде робота з об'ємом пилозбірника 0,3 літра. Для площі 50– 80 кв. м об'єм контейнера повинен складати 0,5 літра. Для житла площею понад 80 кв. м місткість контейнера повинна бути до 1 літра. Більшість моделей роботів– пилососів мають пластиковий сміттєзбірник, очищати його набагато простіше, ніж моделі, в яких є паперовий контейнер.

Захист від пилу забезпечує фільтруюча система. Оптимальним варіантом є НЕРА – фільтр, він має більш щільну структуру матеріалу і кілька фільтруючих шарів, на відміну від фільтра тонкої очистки.

Потужність сучасних моделей роботів – пилососів коливається від 20 до 150 Вт. Для квартири з поверхнями, килимами, що швидко забруднюються домашніми тваринами краще брати робот з потужністю від 50 Вт.

Рівень шуму не маловажний показник при виборі робота– пилососа. Гучний гаджет може відволікати вас і дратувати. Показник шуму не повинен бути вище 60 Дб, хорошим показником для будинку, є моделі роботів, з показником шуму 50 Дб.

Тип навігації

Тип навігації важлива характеристика для ефективної роботи. На ринку представлені моделі з різними принципами орієнтації в просторі. У бюджетних моделях роботів поширений найпростіший тип навігації – механічний бампер м'якого дотику і інфрачервоні датчики зіткнення і перепаду висоти. Більшість моделей працюють з механічним бампером і гіроскопом. Працюючи за цим принципом навігації гаджет запам'ятовує швидкість і маршрут пересування від зарядної бази, на підставі цього він визначає свої координати, працюючи по датчикам, обходячи перешкоди, після закінчення збирання робот повертається на базу підзарядки.

Навігація з використанням камери – зверху на корпусі робота– пилососа встановлюється камера, вона сканує приміщення по стелі, створюючи карту і маршрут пересування.

Лідар – це лазерний далекомір, даний тип навігації у пристроїв, заснований на роботі лазера, який визначає відстань до предметів і стін, створюючи карту приміщення і запам'ятовуючи його.

Для квартири або будинку краще брати робот – пилосос з побудовою карти, з навігацією камерою або лазером.

Тип управління. Управляти роботом – пилососом можна трьома способами:

Кнопки або LCD – екран на пристрої.

Пульт дистанційного керування - з його допомогою можна задати режим і час роботи, управляти прибиранням вручну, запрограмувати прибирання на кожен день.

Управління за допомогою мобільних гаджетів – функція синхронізації і управління за допомогою смартфона, планшета, голосових колонок. Ви зможете управляти гаджетом для прибирання перебуваючи поза домом, з будь-якої точки земної кулі. За допомогою спеціальної програми легко налаштовується карта прибирання, графік роботи, ви отримаєте повідомлення про прибирання та обслуговування.

Додатковий функціонал.

Вбудований таймер дозволить налаштувати ваш робот пилосос на прибирання в потрібний час і запланувати розклад на тиждень вперед.

Автоматична робота за розкладом дозволить звести до мінімуму участь у прибиранні, ваш гаджет прибере квартиру в призначений час, коли вас немає вдома.

Наявність “віртуальної стіни” або маяка –це пристрій, який обмежує в'їзд робота на певну територію: в дитячу, в зону домашньої тварини, в робочий кут. Маяк складається з двох блоків на батарейках, заміною віртуальної стіни може бути магнітна стрічка, якій не потрібне живлення.

Сучасні роботи – пилососи стають частиною розумного будинку і комплексно з іншою технікою управляються користувачем ззовні для економії часу і сил.

Підібрати робот – пилосос ви можете в каталозі нашого магазину.