Двері для душових ніш: створюємо довговічну красу в нашій ванній

Якщо ванна кімната робиться з нуля або планується капітальний ремонт, часто душову кабіну проектують як частина планування. Що мається на увазі? Простір під душ з усіх боків захищають капітальними стінами – будують таку собі нішу з дверцятами. Інший варіант – душова зона зміщується в кут приміщення, а вільна частина периметра відділяється однією прозорою стінкою і дверима. У будь-якому з цих варіантів знадобляться окремі двері для душової кабіни.

Двері в душову нішу

У цій статті ми розповімо про всі варіанти дверей для стаціонарних душових ніш з урахуванням їх переваг і слабких місць.

Кращий матеріал для двері в душ – загартоване скло

Оптимальна товщина листа складає 6-8 мм. Так двері для душової ніші будуть досить міцними, але не надто важкими для фурнітури.
За склом найпростіше доглядати. Можна використовувати будь-які миючі засоби. На поверхні не скупчується цвіль, вапняний наліт.

Догляд за душовими дверима зі скла

Щоб підвищити безпеку і довговічність, виробники пропонують кілька модифікацій:

  • Проклеювання двері для душу з двох сторін плівкою. У разі удару вона захистить скло від розсипання на дрібні уламки по всій ванній кімнаті .
  • Двері для душової ніші зі скла «триплекс».Лист складається з двох скляних шарів, з'єднаних всередині полімерною плівкою. Бутерброд зберігає всі переваги в догляді і твердості, але набагато менше боїться ударів. Ціна на такий виріб, очевидно, також буде вище.

У дешевому сегменті продаються і пластикові двері для душових кабін & ndash; з оргскла і полістиролу. Вони також мають право на життя за умови епізодичної експлуатації. При частому використанні швидко втрачається прозорість, з'являються подряпини, а якісно реанімувати матеріал не вийде.

Вибирайте двері для душової ніші з водовідштовхувальною обробкою

Сучасні виробники на поверхню наносять спеціальний склад на основі силіконів або у вигляді особливого напилення. При контакті з ним вода і забруднення, що містяться в ній, збираються в краплі і швидко стікають вниз, не залишаючи слідів. Доглядати за такими душовими дверима взагалі не складе труднощів.

Двері для душу з водовідштовхувальним покриттям

Водовідштовхувальне покриття наноситься і на скляні, і на пластикові двері для душової кабіни. Ціна виробів буде вище, але переплата повністю окупиться зекономлені на прибирання часом.

Довговічність душових дверей найбільшою мірою залежить від якості механізму відкривання

Для збірних кабін і душових ніш зазвичай використовується три види відкривання дверей:

Типи відкриття душових дверей

Вибір тієї чи іншої конструкції зазвичай залежить від конфігурації ванної кімнати.

Розпашні двері для душу – найнадійніші зважаючи на найбільш просту конструкцію петель. Вони дозволяють виготовити легку безкаркасну кабінку, ідеально вписуються в сучасні мінімалістичні інтер'єри. Відсутність нижньої рейки зручно для людей з обмеженою мобільністю. Єдина складність – необхідний достатньо вільний простір перед входом в душ для відкривання дверей. У ванних типової забудови викроїти зайві 60-80 см буває вкрай проблематично. Перш ніж купити розпашні двері для душу, визначитеся зі стороною відкривання.Вона фіксована.

Розсувні двері для душової кабіни доречні навіть на малих квадратних метрах і дуже зручні. Дуже багатообіцяючий варіант в кутових конструкціях– дві дверки з відкриванням від зовнішнього кута. Так і місце економиться, і вхід виходить ширше. Але конструкція обов'язково має верхню і нижню напрямну для роликів. Майстри по установці і ремонту настійно рекомендують купити двері для душу з металевими рейками. Оптимальний варіант – нержавіюча сталь, анодований алюміній. Тим більше що пофарбувати його можна в будь-який колір. Пластикова фурнітура занадто швидко втрачає форму. При інтенсивному навантаженні вже через 4-5 років буде потрібна заміна.

Складні двері типу гармошка складаються з декількох (зазвичай двох) панелей, які складаються у формі віяла. Це економить простір збоку і перед кабінкою. Але сам механізм досить складний. У якісному виконанні він дорогий, а неякісний краще взагалі не купувати. До того ж звуко- і пароізоляція в цьому випадку мінімальна.

Уважно вивчіть фурнітуру двері для душ-ніші. Краще, якщо це будуть корозійностійкі метали – латунь, бронза, сталь з нікелірованням або хромуванням.

Розміри дверей для душових кабін

Виробники пропонують стандартну розмірну сітку по ширині в діапазоні від 80 до 150 см. Як правило, в одній лінійці може бути цілий конструктор – двері, бічні стінки, піддон. Тому важливо спочатку визначитися з бажаною конструкцією душової кабіни і моделлю двері для неї, а потім приступати до ремонту.

Зазвичай для вільного монтажу потрібні будуть технологічні зазори по 10 мм справа і зліва.

Стандартна висота коливається від 180 до 190 см.

Втім, на замовлення можна виготовити двері будь-яких габаритів, але і ціна у неї виявиться пристойно вище, ніж у стандартного виробу. А якість не завжди відповідає очікуванням. Купивши ж двері в душову нішу хорошого бренду, ви будете впевнені в її характеристиках.

Дизайн дверей для душової

Фабричний дизайн – это прозоре или матоване скло. Здається, що надто просто. А на ділі такі двері в душ ідеально підходять під будь-який інтер'єр ванної кімнати. Тим більше що сучасна мода тяжіє до Hi-Tech, мінімалізму, скандинавському стилю.

Якщо дуже хочеться оригінальності, на двері можна нанести зображення за допомогою спеціальних плівок або піскоструминної обробки. Але це роблять сторонні організації і гарантія після модифікації втрачається.

Двері для душової кабіни з піскоструминною обробкою

Інтернет-магазин «ЕлМаг» пропонує купити двері для душових кабін в величезному асортименті

Ми співпрацюємо з провідними виробниками світу. Це переважно європейські бренди і представники Азії з дуже хорошою репутацією. У каталозі зібрані двері для душових боксів різних габаритів і конфігурацій. Ціни – дуже вигідні. Переходьте і вибирайте, що вам подобається. Потрібна консультація – продавці готові відповісти на ваші питання.