Вбудована піч СВЧ: вибрати просто, купити легко!

Фото вбудована мікрохвильова піч

Простора кухня – мрія кожної господині, але більшості українських сімей доводиться задовольнятися максимум десятьма квадратними метрами. Розмістити сучасні побутові прилади на обмеженому просторів – завдання не з легких, але, на радість дизайнерів інтер'єрів і домогосподарок, виробники побутових приладів запропонували відмінну альтернативу громіздким холодильникам, пральним і посудомийним машинам, духовкам і печам НВЧ – вбудовану техніку.

Вбудована мікрохвильова піч: аргументи «ЗА!»

Переваги печей НВЧ встигли оцінити мільйони користувачів: за оцінками маркетологів, сьогодні цим побутовим приладом користуються 70% сімей. При всій своїй функціональності, мікрохвильова піч володіє єдиним недоліком: її навряд чи можна назвати компактною. Навіть прості моделі з мінімальним внутрішнім об'ємом до межі скорочують робочий простір, займаючи половину столу. Варіант установки печей НВЧ в ніші не завжди здійснимо з технічної точки зору, а для кронштейна в маленьких кухнях просто немає місця. Саме тому все більшим попитом користуються вбудовані мікрохвильові печі, які розміщуються в меблевих шафах або пеналах, завдяки чому горизонтальні поверхні залишаються вільними.

Щоб зменшити кількість побутової техніки на кухні, виробники намагаються оснастити вбудовані печі НВЧ максимальним набором функцій. Так, при покупці сучасної мікрохвильовки немає необхідності купувати електричну духовку, гриль або пароварку: різні режими дозволяють приготувати будь-які страви & ndash; від овочів на пару до кондитерських шедеврів.

Вбудовувані печі НВЧ можна віднести до побутових приладів останнього покоління, тому вони мають низьке енергоспоживання і розраховані на більш тривалий термін експлуатації. Широкий розмірний ряд дозволяє підібрати прилад під будь-який розмір кухні.

Вибір вбудованої печі НВЧ: покрокова інструкція

Отже, рішення купити вбудовану мікрохвильову піч прийнято. З чого почати? Тут можливі два варіанти:

1 – піч НВЧ необхідно вбудувати в наявні меблі;

2 – прилад підбирається під проектовану кухню.

У першому випадку вибір жорстко обмежений габаритами меблів, призначеної під розміщення мікрохвильової печі. За правилами безпеки необхідна наявність повітряного зазору між стінками приладу і шафи, тому від внутрішніх розмірів меблевого відсіку необхідно відняти мінімум 5-6 см. Найбільш компактні вбудовані печі НВЧ мають внутрішній обсяг 13 літрів, але такі моделі сильно обмежені за функціональністю: зазвичай вони призначені тільки для розігріву і розморожування.

У другому випадку вибір досить широкий і обмежується лише фінансовими можливостями. Підбираючи техніку, варто звернути увагу на наступні критерії:

· Об`єм: для сім'ї з двох-трьох чоловік оптимальні невеликі моделі з внутрішнім об'ємом 17-18 літрів; якщо має бути готувати їжу у великих кількостях, то варто придивитися до вбудованих нвч-печей на 35-42 літра.

· Набір функцій: найпростіші моделі призначені лише для підігріву і розморожування, а в приладах преміум-класу кількість режимів приготування їжі обчислюється двозначними цифрами (гриль, конвекція, пароварка, ферментація і т.ін).

Фото вбудована мікрохвильова піч в інтер'єрі

· Управління: вибір визначається виключно особистими уподобаннями. Сучасні моделі в більшості випадків оснащені сенсорними панелями, але на полицях магазинів чимало вбудованих мікрохвильовок і з звичними кнопками.

· Внутрішнє покриття: спеціальна емаль, біокераміка або нержавіюча сталь. Якщо передбачається використовувати піч НВЧ лише для підігріву, то краще вибрати емальоване покриття. Для приготування складних страв краща сталь або біокераміка: такі покриття довговічні і легко очищаються від жирових забруднень і нагару.

· Колір:більшість виробників обмежуються стандартною кольоровою палітрою – білий, чорний, металік; вибір грунтується на особливостях інтер'єру і стилю оформлення кухні.

· Ціна: часто моделі з однаковими параметрами істотно різняться за вартістю. Щоб не переплачувати, бажано попередньо вивчити цінові пропозиції від різних виробників і почитати відгуки на тематичних сайтах і форумах.

· Виробник: компанії-лідери пропонують надійні побутові прилади з тривалим терміном експлуатації, забезпечуючи при цьому якісне гарантійне та післягарантійне обслуговування у власних сервісних центрах. Віддаючи перевагу недорогим вбудовуваним мікрохвильовим печам від маловідомих виробників, слід бути готовим до того, що при виході з ладу всього однієї малозначимой деталі ремонт обійдеться в кругленьку суму, а іноді доведеться купувати нову техніку.